10 sätt att spara gas

10 sätt att spara gas

Det bästa sättet att spara pengar på gas är att bilpool. Men det finns många andra sätt att spara på gas. Förutom att spara pengar, när du ändrar vanor för att spara på gas, ökar du andrahandsvärde på din bil, eftersom de flesta av sätten att spara på gas antingen minska körsträcka eller förbättra resultatet för ditt fordon

Regelbundna oljebyten

Få din olja byts var 3. 000 miles eller oftare. Se till garaget där du har din olja ändrade användningsområden vilken typ av olja som rekommenderas i instruktionsboken för din bil. Motorolja är ett smörjmedel för de delar i motorn. Färsk olja ökar gas körsträcka genom att minska friktionen i motorn.

Anpassning

Potholes, snö, dra och dra från regn och pölar kan orsaka främre delen av din bil att bli ur läge. När bilen ur läge, det finns mer friktion på däcken. När du har din olja ändrats, be din mekaniker att kontrollera justeringen. Felaktig uppriktning leder också till ojämnt slitage på däcken. Dina däck kommer att pågå mycket längre genom att upprätthålla korrekt front-end anpassning.

Tire Inflation

Köp ett däck tryckmätare och kontrollera inflationen på dina däck. Rätt tryck för dina däck kommer att tryckas på sidan väggen i däcken. Under-eller överdrivet däck kräver mer kraft att vända på grund av ytterligare friktion. Underhålla korrekt lufttryck i däcken minskar också slitaget på däcken, så att du behöver nya däck lika ofta.

Kombinera Resor

Uträtta ärenden på samma resa. Använd en inköpslista så att du får allt du behöver på en gång istället för att springa till affären ett par gånger i veckan. Plan stannar vid mataffären på vägen hem från jobbet eller när de återvänder från schemalagda aktiviteter som är nära till affären.

Körvanor

Accelerera långsamt från ett stopp som en röd lampa eller stoppskylt. Planera kullarna så att du har en högre hastighet innan stigningar och ta foten från gasen för minskar. Minska mängden tid foten sätter press på gasen.

Lägsta pris Bensinstation

Titta gaspriser vid alla bensinstationer du passerar regelbundet. Du kommer att märka att när gaspriserna ökar kommer en station i ditt område brukar vara den sista att höja sina priser. Dessutom kan vissa bensinstationer erbjuder några cent ledigt per gallon för ett kontantpris jämfört med en kredit pris.

Kort Motor warmups

minska tiden uppvärmningen motorn eller tomgång. Under större delen av året, en 20-till 30-sekunders warmup är allt som hans krävs för att smörja motorn. Men under månaderna kallare vinter längre uppvärmning är nödvändig.

Ruttplanering

Planera rutt till din destination baserat på antal stopp, vändningar, kullar och avstånd. Det kortaste avståndet är oftast den med bäst gas körsträcka. Men om en rutt är bara några miles längre utan trafikljus och stoppskyltar, kan det ge dig bättre gas körsträcka. För att hitta den väg som kräver minst mängd gas, vägar förändras till en vecka och övervaka din gas.

Air Filter

Byt ut luftfiltret i bilen när du har oljan förändrats. Du kan göra denna enkla uppgift själv och undvika en mekaniker avgift. Kontrollera instruktionsboken för luftfilter som behövs för din bil. Om du inte har ägarens handbok, en säljare i en lokal Biltema kommer att kunna berätta vilka luftfilter behövs genom att slå upp märke, modell och år på din bil.

Bort övervikt

Koppla bort all onödig vikt från bilen. På insidan, ta bort alla extra objekt i bilen från passagerarutrymmet och bål. På utsidan, ta bort bagage eller andra typer av verktyg rack som inte används. Förutom att spara gas genom att minska i vikt, ta bort yttre rack kommer att minska vinden drar, vilket minskar gas körsträcka.


Relaterade artiklar


hur man blöder en Toyotas servostyrning
hur du ändrar strålkastare på en 2001 Pontiac Grand Am
hur ladda din bil batteri
hur du ändrar Serpentine belt på en ’99 taurus
hur man byter transmissionsolja i en 1981 Ford Bronco
tecken på att friktionskoppling skivan och tryckplattan är dåliga
momentomvandlare information
hur man ansöker regn-x gel
hur ändrar bromsljusen i en 1995 Mazda MPV
hur till check transmissionsolja i en Camry