hur man förnya lättmetallfälgar

hur man förnya lättmetallfälgar

Den lättmetallfälgar på bilen är en av de viktigaste aspekterna av dess yttre kosmetika. En fin uppsättning legeringar göra din bil ser bättre och också maximera dess värde. Med tiden dock kan legeringar tar verkligen stryk av att få skrapade mot trottoarkanter och från allmän slitage. Förnya ditt legeringar är ett projekt som kan göras på en helg med rätt verktyg. Den sprayfärg som används för målning hjul är tillgänglig från bildelar butiker. Du kan antingen använda färg som är gjord speciellt för målning hjul eller en vanlig färg som Krylon som är gjord för målning av metall, som fungerar lika bra.

Du behöver:
Färgborttagningsmedel
. Milt rengöringsmedel.
Sprit.
Maskeringstejp (tillval).
Spray primer.
Sprayfärg.
Klarlack (tillval).
220, 320 och 400-slippapper våtslippapper.


1.
Demontera hjulen på fordonet, om de fortfarande installerade. Höj fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar medan legeringar är att renoveras. Ta hjulen till en däckverkstad för att få däcken bort från hjulen. Detta är inte absolut nödvändigt men kommer att göra att återställa lättare.
2.
Skölj av hjulen ordentligt med en högtryckstvätt eller en vattenslang för att ta bort all smuts och skräp. Rengör baksidan av hjulen så ingen smuts eller olja hamnar på framsidan av hjulet vid målningsarbeten.
3.
Strip färgen och klarlack från hjulen med en stark färg strippa. Låt strippa i blöt tills färgen börjar bubbla. Torka eller slang den gamla färgen bort hjulen. Upprepa tills hjulen är fullständigt avskalad på den gamla färgen och klarlack.
4.
Rengör hjulen med ett milt rengöringsmedel. Torka dem med sprit. Använd kroppen fyllmedel fylla i någon urgröpningar eller repor. Blanda filler och den medföljande härdare enligt anvisningarna på produktens förpackning. Använd den till repor. Låt det torka helt. Slipa med 220-slippapper och sedan 320-slippapper. Upprepa processen tills urgröpningar eller repor är även med angränsande yta av hjulet.
5.
Torka av hela hjulet ner med sprit före målning hjulen. Detta är ett avgörande steg sedan en ren yta främjar stark vidhäftning.
6.
Tejpen mitten av hjulet, om du målar centrum en annan färg än fälgen. Spraya på ett tunt lager grundfärg. Låt det torka. Applicera ett andra och tredje lagret, så att primern torka i minst 30 minuter mellan lagren. Blöt sand primern med 320-slippapper och 400-slippapper våtslippapper.
7.
Torka hjulet nedåt med sprit igen. Spraya på ett tunt lager färg. Låt det torka i en minut eller så. Applicera 2-3 fast skikt, låt färgen torka i 30 minuter mellan lagren. Wet Sand färgen med 320-slippapper och 400-slippapper vått sandpapper. Valfritt: Låt målarfärgen torka i flera timmar och sedan använda 2-3 lager klarlack. Att hjulen kan torka över natten innan du försöker montera däck på dem eller installera dem på bilen.


Relaterade artiklar


hur man programmerar en klicker bil garage på en maxima
hur man byter glas i en sida backspegeln
hur man byter en positiv batterikabeln på en 1999 saturn
oljefilter definition
hur man programmerar en Keyless post för en 1995 chevy blazer
hur till check transmissionsolja i ’98 Ford Ranger
hur man byter inredning mikrofiltret på en 2001 BMW X5
hur du tar bort instrumentbrädan på en 2001 Dodge Dakota pickup
hur man installerar tändstift i en 1999 Town Car
hur man rent vatten från en gastank