hur man byter automatisk transmissionsolja

hur man byter automatisk transmissionsolja

Transmissionsolja smörjer överföringen. Det bryts ned i två typer: det som används för manuella växellådor och det som används för automatiska växellådor. För automatiska växellådor, är det som brukar kallas "flytande" istället för "olja. " Du bör byta ditt automatisk transmissionsolja (ATF) var 30. 000 till 40. 000 miles. Väntar för länge och du kan behöva en överföring översyn för att rätta växlingsförmåga

Du behöver:.
Tire block
Gummislang.
Mjölkkanna.
Momentnyckel.
Nya tråget packning.
Automatisk överföring vätska.


1.
Ställ nödbromsen och blockera ett av däcken på båda sidor.
2.
Koppla en svalkande linje mellan radiatorn och transmission. Anslut gummislang till slutet av överföringen röret. Det kan vara reserver kylvätskeledning slangar så du vet det passar, men något klart är att föredra. Spänn fast med överföringen klämma hålla den ursprungliga kylvätskeledning på plats.
3.
Placera den fria änden av gummislang till en mjölkkanna. Slå på motorn och låt den gå på tomgång i friläge. Den vätska som rinner ut i mjölkkanna. Stäng av motorn omedelbart när vätskan rinner. Det är därför klart slang är till hjälp. Anslut kylning linjen och släppa av den använda vätskan i en återvinningscentral.
4.
Ta bort bultarna som håller tråget till botten av transmissionen med en skiftnyckel. Använda några rena transmissionsolja för att rengöra tråget.
5.
Rengör metallspån från magneterna inuti tråget. Ta bort bultarna som håller transmissionsolja filtret inne med en skiftnyckel och ersätta den, eftersom den har gamla ATF i det också.
6.
Bolt det nya filtret på plats. Byt ut packningen, eller sigill, i tråget. Sätt dräneringstråget tillbaka på, sätta alla skruvar manuellt i början. Detta skyddar pannan och packning.
7.
Dra åt bultarna med momentnyckel till täthet som rekommenderas i bilens instruktionsbok.
8.

Starta motorn igen, tomgång. Häll ATF i påfyllningsventil. Det bör vara märkt "ATF" eller något liknande. Rådfråga din instruktionsbok om du inte kan hitta det.
9.
Kontrollera ATF oljestickan med motorn igång så att du hålla vätskenivån någonstans längs crosshatches. Motorn går på tomgång till förmån för en korrekt läsa av mätstickan.

Tips och varningar


 • Du kanske måste ställa bilen i strävan att få den vätska att flöda. Blockera alla fyra däcken innan du gör detta.
 • en synnerligen ingående ATF Förändringen innebär en flush där lösningsmedel används vid högt tryck och du häller långt mer ren ATF genom överföring.
 • Om du kontrollerar överföringen oljestickan och det är lågt, har du inte bara att ändra den, men ta reda på om det finns en läcka. Kontrollera om en rödaktig olja ställe där du parkerar bilen.


 • Relaterade artiklar


  Nissan Keyless programinstruktionerna
  hur man underhåller en 2002 chevy banbrytande
  hur man byter en vindrutetorkare på en 2000 Audi A4
  hur du tar bort en rostig syresensor
  Vilka är orsakerna till en syresensor upptäcka mager luft / bränsleblandning?
  hur man byter en startmotor
  hur man rengör mag hjul
  Hur får man en bilnyckel till 1999 Mitsubishi Galant
  hur till check transmissionsolja i en Camry
  hur ändrar startnyckeln i en 1998 Jeep Wrangler