hur du lägger till två tum kvarter till bladfjädrar

hur du lägger till två tum kvarter till bladfjädrar

Off-road och friluftsentusiaster beroende av sina fordon för att stå upp till de krav och hinder natur presenter. Drivlina och hjulupphängning förbättringar kräver rutinmässigt uppgraderingar såsom chocker, hissar fjädring, off-road däck och stabilisatorer styrning. Ofta de mest genomgripande ändringar som krävs för ett fordon som tas fram för off-road äventyr är upphävandet hiss. Installation av distansklossar mellan bladfjädrar och bakaxeln är en gemensam uppgift entusiasten befinner sig inför. Stegen här detalj installation av 2-tums distansklossar till bladfjädrar

Du behöver:. .
Kraftig domkraft
Automotive pallbockar (2).
Stoppklossar.
Stålborste.
12-tums U-bultar (4).
Kombination nyckel in.
Industriell Hylsnyckelsats.
Shop hammare.


1.
Parkera fordonet lyfts på ett plant underlag ställ sedan in i nödbromsen. Plats block runt det främre förare och passagerare däck sidan för att begränsa eventuella rulla när fordonet är kapade upp.
2.
Lyft bakre delen av fordonet cirka 4 inches med domkraft för att få tillgång till den bakre chocker. Placera pallbockar under varje sida av fordonet ram för att stödja lasten.
3.
Ta bort den bakre chocker från axeln på förar-och passagerarsidan med en 15/16-inch skiftnyckel . Lämna chocker ansluten överst på ramen och låter de störningar hänga fritt.
4.
Bort de två U-bultar säkra bladfjädrar till bakaxeln på både förare och passagerarsidan av fordonet. Använd en stålborste på gängorna, innan du försöker backa nötterna, för att ta bort dem. När alla fyra U-bultar är lösa, ta bort dem från bladfjädrar och ställ dem åt sidan. Dessa U-bultar kommer inte att återanvändas.
5.
Lyft ramen av fordonet upp med domkraft. Som bladfjädrar klar fabriken block mellan bladfjädrar och bakaxel, lätt tryck blocken fria och från axeln med en butik hammare.
6.
Installera den nya 2-tums lyfta på klossar mellan bladfjädrar och axeln i samma position den tidigare installerade blocken placerades.
7.
Sänk ram tills styrtapp från bladfjädrar börjar bara att rada upp och ställa i anpassningen hålen på nya block.
8.

Installera de två U-bultar på både förar-och passagerarsidan på bladfjädrar att låsa dem till axeln och 2-tums block hiss. Dra åt bladfjäder U-bultarna från 100 till 125 foot-pounds.
9.
Återanslut stötdämpare till axeln på både förar-och passagerarsidan av fordonet. Vridmoment stötdämparen bultarna till 85 mul-pounds. Ta bort pallbockar och helt sänka domkraft och ta bort den från under fordonet. Inspektera bromsrör att säkerställa att de är tillräckligt långa för att undvika att bli bryts vid extrema körförhållanden.

Tips och varningar


 • Rengöring bakaxeln och bladfjädrar område med en högtryckstvätt, innan projektet, kommer att förbättra tillgängligheten till alla komponenter som ska ersättas och justeras.


 • Relaterade artiklar


  hur man tar takräcken bort av en 2005 chevy banbrytande
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en ford explorer
  hur man analyserar den nuvarande markering på auto batteri
  hur man byter olja i en 2008 Mazda 3 halvkombi
  verktyg för ett oljebyte i en motorcykel
  hur man byter en Ford Ranger 2003 bränslefilter
  hur du tar bort lim från bilens instrumentbräda plast
  hur du tar bort reservdäcket på en Nissan
  hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
  front-hjulsdrivna överföringsproblem