hur du lägger till automatisk transmissionsolja på ett oljebyte

hur du lägger till automatisk transmissionsolja på ett oljebyte

Är det viktigt att kontrollera bilens automatiska transmissionsolja vid varje oljebyte eller när du utföra löpande underhåll på din bil. Den automatiska växellådan vätska är avgörande för prestanda och livslängd på din sändning. Den vätska som smörjer växlar och komponenter inom enheten säkerställa effektivitet och korrekt växling. När vätskan sjunker under eller är på "Lägg till"-märkningen på mätning oljestickan, det är absolut nödvändigt att du lägger till vätska omedelbart

Du behöver:.
Rag.
Automatisk överföring vätska.


1.
Kör fordonet i tio minuter och sedan placera den i parken på en nivå område. Kontrollera automatisk transmissionsolja innan en oljebyte eftersom det är bäst att kontrollera och lägga transmissionsolja vid arbetstemperatur.
2.
Leta reda på behållaren och oljestickan märkt "ATF. " Det kommer att finnas motsatsen till den ordinarie motorolja, på förarsidan av fordonet och är röd.
3.
Ta ut teststickan ur behållaren och torka den ren med en trasa . Byt ut oljestickan helt och ta det en gång till. Detta kommer att ge dig ett exakt avläsning av transmissionsolja. Om mätningen lyder "full" lägger inte någon vätska vid denna tid som över fyllningen kan orsaka skador på transmissionen. Om mätningen läser mellan "full" och "lägg till" linjer eller under "Lägg till" rader, lägg sedan till flytande.
4.
Sätt en tratt i behållaren halsen där mätstickan normalt sitter. Häll en liten mängd transmissionsolja i behållaren och låt det tratt ner helt. Kontrollera transmissionsolja nivåer igen genom att ta bort tratten och ersätter oljestickan helt.
5.
Ta ut oljestickan och läs mätningen. Tillsätt mer vätska vid behov. Fortsätt tills mätningen visar "full. " När sökningen är klar, fortsätt till oljebyte, som de komponenter och olja nu kommer att svalna tillräckligt för att slutföra oljebyte.


Relaterade artiklar


hur man byter glödlampor i en Dodge Dakota
Range Rover luftfjädring problem
hur man använder en auto kit köldmedium refill
hur du justerar strålkastarna på en 2005 Dodge Ram
hur man byter strålkastare i en 2001 chevy kavaljer
fördelarna med att använda en tyngre svänghjul
hur man byter ett oljetråg i en F-350
hur man ändrar drum pads
hur man byter en Hemi oljefilter
kul däck hjulsidor