hur du lägger freon till en 2004 chevy Silverado

hur du lägger freon till en 2004 chevy Silverado

Freon är en kemikalie som blandas med luft för att kyla luften. Freon är vanligt i luftkonditioneringsanläggningar för att skapa kall luft som den blåser ut. Övertid får Freon behöva laddas upp i din Chevy Silverado på grund av en långsam läcka eller om systemet används ofta. Du kommer att märka luften blåser ut är varmt och systemet fungerar inte till sin fulla kapacitet. Du kan välja att ha en lokal mekaniker ladda systemet för dig, men det kan vara ganska dyra. En mer kostnadseffektiv metod är att köpa ett kit ladda, kallas R134a, och ladda systemet själv.

Du behöver:
bruksanvisning
. R134a köldmedium kit.


1.
Placera Silverado i "parken" på en plan yta, t. ex. en stenlagd uppfart. Låt Silverado att sitta en halv timme, vilket ger komponenter tid att svalna, förebygga potentiellt allvarliga brännskador.
2.
Öppna huven på Silverado och hitta luftkonditioneringssystemet lågt tryck slang och nippel. Montering finns direkt på slangen. Det låga tryck slangen kan identifieras som slangen från kompressorn till ackumulator. Hänvisa till Silverado instruktionsboken, om så behövs.
3.
Anslut kit Freon laddas genom att koppla ladda slangen som medföljer satsen till toppen av burken. Slangen kommer att knäppa på ventilen genom att trycka den på plats. När slangen är ansluten, vrid ladda kit på genom att vrida ventilen till "på" läge.
4.
Fäst slangen ladda kit till lågtryck montering under huven av fordonet. Slangen kommer att gå rakt på beslaget. Håll burken upprätt för att säkerställa maximal flöde av freon.
5.
Starta motorn på den Silverado genom att vrida tändningsnyckeln. Vrid inställningar luftkonditioneringen på den högsta tillgängliga inställningen. Detta startar ladda processen. Låt systemet att ladda tills burken med R134a är tom.
6.
Stäng av motorn och vrid R134a ventilen till läge "off". Koppla bort ladda kit från lågt tryck slanganslutning. Stäng huven av Silverado och upprepa processen när som helst ladda är nödvändig.


Relaterade artiklar


hur du lägger transmissionsolja till en 1999 Honda Odyssey
v10 ford motorproblem
hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn
hur man kopplar ford bränsleledningar
chevy kavaljer transmissionsolja information
hur man kan anpassa corolla strålkastare
hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 Silverado lastbil
hur ändrar främre bromsbelägg på en Infiniti G20
vad är en överväxel överföring?
hur man byter glas i en sida backspegeln