hur du installerar en bränslefilter i en 2003 ford mustang

hur du installerar en bränslefilter i en 2003 ford mustang

I 2003 Ford Mustang är en bränsleinsprutning ponny bil och en av de mest kända Ford-bilar i 2003 års modell. Mustang är insprutningssystemet bygger på bränslepumpen och bränslefiltret förse bränsle järnväg och injektorer med ren bensin i syfte att hålla denna hingst i rörelse. Filtret i sig upphäver orenheter, såsom tank sediment och rost att hitta sin väg in i Mustang från lager bensinstation tankar. Filtret bara kan inneha så mycket, vilket ledde Ford Motor Co att rekommendera byte av filtret var 15. 000 miles.

Du behöver:
Ramper
. Stoppklossar.
Spillback.
Hylsnyckelsats.
Bränsleledningen koppla verktyg.
Nytt filter.


1.
Drive Mustang framhjul på ramper. Stäng av bilen, ta bort nyckeln och dra åt parkeringsbromsen innan de fick ut. Placera stoppklossar bakom bakhjulen.
2.
Skjut en spillback under driver's-sidodörr, på marken. Klättra under bilen med en socket set, bränsleledning koppla verktyg och det nya filtret.
3.
Leta bränslefiltret på inombords sidan av ramen, ungefär halvvägs mellan de främre och bakhjulen. Det enklaste sättet att hitta det är att helt enkelt följa bränsleledningar fram från bränsletanken tills du ser det.
4.
Skruva loss metall Spännband som håller filtret ordentligt på ramen . Använd Hylsnyckelsats att göra detta.
5.
Koppla bort fronten bränsleledningen från bränslefiltret utlopp, med hjälp av bränsleledningen koppla verktyg. Linjen har en liten klipp i slutet där det flammar runt bränsleledningen utlopp. Du måste bända här klippet upp med verktyget innan bränsleledningen lossnar utloppet.
6.
Dra den främre bränsleledningen från bränslefiltret utlopp. Ta bort den bakre bränsleledningen från bränslefiltret inlopp på samma sätt, och dra sedan ut det gamla filtret ur Spännband och placera den i droppskålen.
7.
Sätt i det nya bränslefilter i Spännband. Se punkterna riktning pilen mot framsidan av Mustang. Installera båda bränsleledningarna i omvänd för flytt och tråd bulten tillbaka till Spännband, skärpning ner det med uttaget set.
8.
Klättra ut med alla dina verktyg och reservdelar. Vrid tändningsnyckeln till "Run"-läge och vänta tills du hör bränslepumpen stängas av. Detta bör vara ca 10 sekunder. När pumpen stängs av, starta motorn. Flytta stoppklossar, lossa parkeringsbromsen och kör Mustang från ramperna.

Tips och varningar


 • Du kan bända klippet på bränsleledningen ut med en ficka skruvmejsel eller plocka, men med något annat än rätt verktyg kan lätt gå sönder klippet. Om klippet raster, måste du köpa en ny bränsleledning att ersätta den. Du kan köpa verktyget bränsleledningen på de flesta bildelar butiker för en bråkdel av kostnaden för ett nytt bränsle rad.
 • bilreparationer kan leda till allvarliga skador eller skador på fordonet om du inte har rätt utbildning, kompetens och rätt verktyg. Aldrig göra en bilreparationer projektet utan dessa förutsättningar om du inte arbetar med någon som har dem.
 • Arbeta aldrig på en bränsle systemet medan rökning eller runt öppen eld.


 • Relaterade artiklar


  2007 Ford Taurus strålkastare installation
  hur man byter bränslefiltret i en 2006 Ford Ranger
  hur du tar bort filmen auto glas
  hur du tar bort fönster färgton med en hårtork
  hur man byter en strålkastare på en 2005 kobolt
  hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002
  hur du tar bort streck från en mustang
  hur du ändrar Serpentine belt på 2001 Sebring
  hur du ändrar glödlampan i en 2006 BMW 325i
  hur man byter en generator rem på en 1985 buick-talet