hur du ändrar strålkastare på en 1996 Pontiac Grand Am

hur du ändrar strålkastare på en 1996 Pontiac Grand Am

Din 1996 Pontiac Grand Am är ett elegant, vacker bil, och den standard strålkastare lägga till bilens eleganta front. Om din strålkastare sönder eller skadas, måste du byta ut dem omedelbart. Det är olagligt och farligt att köra utan fungerande strålkastare. Du kan köpa ersättare strålkastarna från din Pontiac återförsäljare eller från andra bildelar leverantörer som säljer Pontiac tillbehör

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Tång.
Måttband.
Stjärnskruvmejsel.


1.
Öppna huven på din bil. Leta reda på svarta plastbiten som täcker framsidan av insidan av bilen. Bänd loss clipsen bifogas stycke som har en skruvmejsel. Dra klippen till med fingrarna när du har lossat dem med skruvmejseln.
2.
Lyft den svarta plastbiten och hitta de två metallflikarna som ansluter strålkastarna på bilen. Nå i och ta med tång fliken som ansluter insidan av strålkastare. Litegrann på flikarna för att fria den självlåsande hack på baksidan och sedan dra i fliken ut. Lossa flik som förbinder den yttre sidan av strålkastare till skåran på baksidan. Du behöver inte dra ut den andra fliken.
3.
Fatta tag i båda händerna runt strålkastare och dra ut det ur kroppen av bilen. Kontrollera att den yttre flik är upp när du tar bort strålkastarna från bilen. Du kan behöva litegrann strålkastare fram och tillbaka för att få ut det.
4.
Vänd strålkastare över och koppla bort alla lampor genom att dra ut var och en. Öppna klämman som håller kabelstammen till parkeringsljus. Bär strålkastare över till ett hårt underlag.
5.
Mät längden på justerare på din nya strålkastare med ett måttband för att se till att de är samma längd som den justeringarna på den gamla strålkastare. Justera längder på nya strålkastare, om nödvändigt, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Passa in skruvarna och justerbara så att de är i samma riktning på nya lätta som de var på den gamla fyren.
6.
Håll nya strålkastare framför öppnandet av bilen där den kommer att installeras och anpassa justerbara i hålen där de passar i bilen.
7.
Sätt alla lampor som du kopplade bort i steg 4 till den nya strålkastare. Fäst kablaget in i klippet bredvid parkeringsljus.
8.
Installera den nya strålkastare, med början i insidan av strålkastare. Tryck justeraren på insidan av ljuset i hålet det passar in. Tryck de två andra justeringarna i hålen de passar in.
9.
Sätt i metall fliken du tog ut i steg 1. Stoppa i den svarta plastbiten du lyfts upp i steg 1 och glida in på fliken som håller den på plats. Testa din nya strålkastare och se alla lampor fungerar.

Tips och varningar


 • Vid byte av strålkastare på din Pontiac, alltid arbeta från insidan av strålkastare mot utsidan, eftersom det är lättare att nå i och justera utanför anslutningar.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör med lågt däcktryck
  hur man justerar strålkastarna på en 2003 Nissan Altima
  hur du lägger transmissionsolja för 2000 VW Jetta
  Hur man vet om dragstänger är dåliga
  hur man byter en 2006 ford 500 bränslefilter
  hur man byter en antändning cylinder på en 1996 Ford Ranger
  hur man byter ett bälte i en GMC Sierra
  Vilka är funktionerna av en generator?
  hur man byter bränsle klämma injektion slang
  hur man använder alkohol för att rengöra en elektrisk fönster switch