hur ändrar tändkablarna på en 1999 Ford Expedition

hur ändrar tändkablarna på en 1999 Ford Expedition

Tändkablarna i din 1999 Ford Expedition överföra en elektrisk ström till ditt tändstift, som antänder bränslet som gör din körning. Du bör byta ut tändkablarna var 30. 000 till 50. 000 miles som en del av normalt underhåll på din bil. Till skillnad från vissa underhållsåtgärder som kräver en mekaniker, kan du spara pengar genom att byta tändkablarna själv

Du behöver:.
Ersätter tändkablarna


1
. .
Öppna rutan för tändkablarna och lägg dem på en plan yta. Du bör ha åtta trådar av varierande längd. Ta del av hur de ser ut.
2.
Höj huven på din 1999 Ford Expedition och leta reda på tändkablarna. Du bör hitta åtta olika trådar tillverkad av samma material som ersättning ledningar. Notera hur den ena änden av trådarna leder till motorn och den andra är kopplad till en distributör keps eller tändspolen, beroende på din motor.
3.
Ta bort en av kablarna som leder till tändstiftet i motorn genom att ta tag bagageutrymmet på tråd och dra ut den. Om du har svårt att dra av kabeln från tändstiftet, vicka boot fram och tillbaka samtidigt som du drar. Dra inte vajern när man försöker ta bort det, eftersom du kan skilja den från start.
4.
Följ längden av kabeln till fördelarlocket eller tändspole, och ta bort den andra änden av tändkabeln. Vissa tändkablarna kan ha koll på slutet som passar på tändspolen. Om så är fallet, tryck in flikarna och samtidigt dra bort dem från spolen.
5.
Hitta ersättande tändkabeln som har samma längd som kabeln du tog bort.
6.
Anslut ena änden av tändkablarna på den öppna platsen på fördelarlocket eller tändspolen. Om den ena änden av kabeln har flikar, se till att du placerar den på tändspolen. En tråd snäpper på plats vid korrekt installation.
7.
Anslut den andra änden av kabeln till den öppna tändstiftet. Som i steg 6, bör du känna tråd knäppa på plats.
8.
Upprepa steg 3-7 för de återstående trådarna.

Tips och varningar


 • Ta inte bort alla sladdar på en gång. Ledningarna kontakt på speciella platser. Om tändkablarna är inte korrekt placerad, kan en motor ur funktion eller andra problem uppstår.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter dimljus på en 2002 Dodge Dakota
  Hur testar jag min bil batteri för en rännil avlopp?
  hur man ansöker regn-x gel
  hur man byter en 2006 ford 500 bränslefilter
  hur du tar bort den bakre dörrpanelen för att ersätta ett fönster motor på en 2000 Malibu
  hur du ändrar kupéfilter på en 08 Camry
  hur du ändrar strålkastaren på ett 2005 GMC pickup
  hur du ändrar vätska på en Mustang är servopumpen
  hur ändrar packningen oljetråget på en 1997 Cadillac
  hur man byter Serpentine belt på en Cheva tracker