Range Rover termostat problem

Range Rover termostat problem

Liksom alla fordon, Range Rovers kör bäst när motorn hålls på en konstant, perfekt temperatur. Range Rover kylsystem håller motorn går bra genom att kyla motorn med kylarvätska att förhindra överhettning. När kylsystemet termostat inte fungerar kan det orsaka att fordonet överhettas

Funktion

Termostaten är en viktig del av kylsystemet som hjälper till att reglera en Range Rover motor temperatur. Om motorn temperaturen är för cool, kan fordonet ha en dålig bränsleekonomi och en hög nivå av utsläpp. Om motorn temperaturen är för varm kan motorn överhettas och självförstörande. Termostaten är en liten komponent som är monterad mellan kylaren och motorn. Termostaten kommer att förbli stängd när motorn värms upp. När motorn har nått en idealisk temperatur, öppnar termostaten för att låta frostskyddsvätska i, som kyler radiatorn och håller motorns temperatur.

Potentiella problem

Om en Range Rover termostat går sönder kan det orsaka kylsystemet till fungerar korrekt. Problem uppstår ofta när termostaten fastnar på ett ställe. Om en termostat fastnat i öppet läge kommer motorn kylas ned innan det ens värmer till lagom temperatur. Om en termostat fastnat i stängt läge kommer motorn blir för varm och överhettning. Kör ett fordon för länge även om det är överhettning kan smälta motorn och orsaka permanenta skador.

Lösning

Om din Range Rover är överhettning, kanske en trasig termostat vara att skylla. Termostater är inte dyra att ersätta jämfört med andra delar av kylsystemet. För att hitta termostaten öppnar motorhuven och leta efter en upphöjd bostäder med en kylarslangen in på ena sidan. För att byta termostaten, ta bort den från sin bostad kasta. Köp en ny termostat och placera den i huset. Installera den nya termostaten med blöda hålet i toppen.

Överväganden

Många andra delar av kylsystemet kan orsaka att motorn överhettas. Det första tecknet av ett kylsystem problem är en låg kylvätskenivå sensor. Radiator fenor ansluten med skräp kan förhindra att systemet kyla ordentligt. Ofta kan vattenpumpen eller rör skadas. Hur som helst, kylsystemet läckor och fel är vanliga i Range Rovers, och måste repareras omedelbart för att undvika härdsmältor grund av överhettning.

Underhåll

Allmänt underhåll kan förhindra att Range Rover kylsystemet misslyckas. Range Rover kylsystem slangar slits ut, så byt ut dem var tre till fyra år. Dessutom bör du skruva isär regelbundet radiatorn för att rensa ut skräp i kylfläkten.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare i en 1998 Dodge Stratus
hur du ändrar Serpentine belt på highlander
hur du kan få transmissionsolja i en 1995 Thunderbird
hur ändrar bromsljusen i en 1995 Mazda MPV
hjullager misslyckande symtom
Chevrolet motorlyft
korrosion förebyggande metoder
gmc dieselolja förändring instruktioner
hur man byter en skalbagge pollenfilter
vad är en gnista testare?