Felsökning min 1984 honda när det bås

Felsökning min 1984 honda när det bås

Honda Accords har förtjänat ett rykte som en av de mest tillförlitliga bilmodeller i världen. Modellen har funnits sedan 1976 och har kontinuerligt utvecklats sedan dess. 1984 års modell som införts en ny 1,8-liters motor som förhöjda bilens effekt till 86 hästkrafter. 1984 var den första modellen som används en katalysator också. Medan dessa förändringar togs emot väl, kunde Accord lider fortfarande av motorstopp problem. Om en 1984 Accord börjar stall, måste det fastställas innan mer allvarliga problem resultat.

Du behöver:
platt skruvmejsel


1
Rekord när bilen stannar. . . Detta är det bästa sättet att hitta vad orsaken i båset är. Om bilen är alltid stannat när motorn är kall, kan det vara en defekt luftflöde sensor. Om det stannar medan du stannade vid rött ljus eller stoppskylt, kan det vara ett problem med batteriet eller A /C kompressor. Om det stannar slumpmässigt under körning, kan problemet vara tändningen relaterade.
2.
Kontrollera slangar i motorn finns några tecken på läckage eller slitage. Slangarna i Accord motorn behovet av att bibehålla en stram vakuum och om detta vakuum avbryts av en läcka i en slang kunde bränsle /luftblandningen påverkas och resultera i ett stall. Om någon läckande slangar finns eller om sälarna håller dem på plats är lösa, de behöver bytas ut.
3.
Inspektera förgasaren. Den 84 Accord hade inte bränsleinsprutning och behövde en förgasare för att upprätthålla en lämplig bränsle /luftblandningen i motorn. Om bilen inte startar om det inte finns gas hälls direkt i förgasaren bränslepumpen inte fungerar och behöver ersättas. De flesta förgasare kan enkelt justeras genom att vrida två justerskruvar på den med en platt-headed skruvmejsel. Justera förgasaren på detta sätt kan bidra till att förhindra framtida stannat frågor.
4.
Byt bränslefiltret. Förgasaren kan öppnas genom att lossa en vingmutter som håller locket på plats. När locket är borttaget dra bränslefiltret rakt ut eftersom det inte finns någonting som håller den på plats. Släpp ett nytt i och skruva upp igen. Om filtret är igensatt kan förgasaren inte få tillräckligt med gas och bilen kunde stannat upp.

tips och varningar


 • Undvik att ta din Accord på alla långa resor eller köra på motorvägen tills du vet säkert stannat problem har åtgärdats.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar ett kort i svansen ljusen på en Subaru Legacy 2003
  hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
  hur ändrar packningen oljetråget på en 1997 Cadillac
  det bästa sättet att hitta bilförsäkring
  hur man byter ett oljefilter på en 2003 chevy z71 Tahoe
  vätskor resonemang billack
  vad man gör när en automatisk mätare temperaturmätare inte fungerar
  hur du tar bort luften i kabinen filtret i en 2002 Silverado 1500
  hur kontrollerna av transmissionsolja på en 2006 hhr
  hur man byter däck på 2007 Pontiac G6 gt