Felsökning av en 1990 Pontiac

Felsökning av en 1990 Pontiac

Pontiac var en mycket framgångsrik märke av bil för General Motors, från den första ut av Oakland Car Company år 1926 fram till varumärkets död i slutet av 2009. Pontiac släppt ett flertal olika modeller år 1990, inklusive Bonneville, Lemans och Grand Am. Även Pontiac bilar var avsedda att vara mer "prestanda fordon," de hade också en stor del av mekaniska problem. Felsöka en 1990 Pontiac kan ta tid, men det är viktigt att upptäcka orsaken till bilen problem innan de blir värre eller leda till irreparabel skada.
1.
Kontrollera bränslefiltret. Ett återtagande utfärdades 2006 för filter ersättande bränsle som användes på en mängd av år 1990 Pontiacs, inklusive Grand Am och Bonneville. Filtren hade en O-ring som inte gjordes av en specifikation och kan resultera i en läcker bränsle. Läckan skulle då kunna leda till brand inne i bilen. Om bilen har några problem att köra, kan bränslefilter vara ansvarig, men det bör kontrolleras på alla 1990 Pontiac modell av säkerhetsskäl.
2.
Undersöka avgassystemet. Underredet av bilen kunde rostiga med ålder och slitage, vilket skulle kunna skapa prestandaproblem med fordonet. Katalysatorn kan vara igensatt, vilket kan orsaka många problem i både motor och avgassystem. Dessutom hade 1990 Grand Am en värmesköld svetsade på avgasröret församling som kan punktera tanken på en påkörning bakifrån och orsaka brand eller explosion. Om din bil har denna funktion måste värmeskölden tas bort.
3.
Kontrollera alla säkerhetsfunktioner i bilen. Bilbältena, strålkastare, bromsar och bromsljus bör alla vara i gott skick. Några 1990 Pontiacs hade ett tekniskt fel i bromsljusen som fick dem att inte komma på och kan resultera i olyckor. Om bromsarna känna att de halkar, föra oväsen eller inte känner sig konsekvent, då du kan behöva nya bromsbelägg. Ta bilen på korta provkörningar för att säkerställa alla system fungerar och att lokalisera källan till eventuella problem.

Tips och varningar


 • Om det finns någon oro över säkerhet eller tillförlitlighet på ditt Pontiac, har det undersökas av en mekaniker så snart som möjligt.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar glödlampan i en 2006 BMW 325i
  hur man rapar en luftficka i kylaren på en Ford Escape
  hur du tar bort en stuga luftfilter på 2007 DTS
  hur man programmerar om en Keyless fjärrkontroll för en 1994 ford mustang
  hur man byter Serpentine belt på en Cheva banbrytande
  hur man gör en aluminium glänsa diamant tallrik
  hur man byter en 1993 strålkastare Ford Probe
  hur du fyller bildäck med kvävgas
  hur man byter remmen servostyrning i en Chrysler Sebring 2000
  hur du hittar stugan luftfiltret på en 2007 dts