hur man kontrollerar transmissionsolja i en 2002 Isuzu Rodeo

hur man kontrollerar transmissionsolja i en 2002 Isuzu Rodeo

Överföringen vätskan i 2002 Isuzu Rodeo skyddar de rörliga delarna insidan av överföring genom att hålla dem svalt och smörjas. Gång att transmissionsolja börjar bryta ner kommer den inte att kunna skydda transmissionsdelar som det ska. Det är så omfattande och kostsam skador kan hända med överföringen. Håll koll på den transmissionsolja regelbundet och ändra överföring varje 40. 000 till 50. 000 miles som rekommenderas av tillverkaren

Du behöver:
Ratchet.
Socket.


1.
Kör Rodeo runt i ca tio minuter för att värma transmissionsolja upp. Då parkerar Rodeo på en nivå surfae nd som i nödbromsen. Låt motorn igång.
2.
Krypa under förarsidan av Rodeo och leta reda på transmissionsolja pannan. Den transmissionsolja pan kommer att knytas till botten av transmissionen. Det finns två pluggar på botten av transmissionsolja pannan. Den transmissionsolja avtappningsplugg ligger nästan dödpunkt på botten av pannan. Den transmissionsolja pluggen ligger 6 inches på baksidan av avtappningspluggen bakåt SÄRSKILDAMÅL överföring pan. Den pluggen är sittande inne i en infälld spår för att göra pluggen högre än avtappningspluggen.
3.
Lossa och ta bort den bakre transmission pluggen med en spärr och uttag. När du tar bort pluggen på 2002 Isuzu Rodeo medan motorn är igång, transmissionsolja ska rinna av fylla hålet. Om ingen vätska kommer ut ur fillm hålet när motorn är igång, då överföringen är låg i vätska. Du måste lägga till transmissionsolja med en vätska pump och en lång plastslang.
4.
Torka av kontakten och dra ut kontakten tillbaka ner tätt med Ratchet och uttaget. Krypa tillbaka ut från under Rodeo och stänga lastbilen av.

Tips och varningar


 • manuell växellåda på 2002 Isuzu Rodeo tar regelbundna SAE-30W eller SAE -40W olja.
 • Använd alltid handskar när du arbetar runt en het överföring att förhindra brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en syresensor i en 2003 hyundai tiberon
  saker som tömma bilbatteriet
  hur man byter oljefilter i en Duramax diesel
  hur man byter strålkastaren på ett 2005 Nissan Quest
  hur man byter en baklykta på en 2006 Nissan Altima
  hur man återställer klockan på en 1998 ford escort
  hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
  hur de ska rikta strålkastarna på en 82 chevy pickup
  Hur man testar en Cheva 2,5 syresensor
  hur du tar bort bil olja