hur man prime en Cheva motor oljepump

hur man prime en Cheva motor oljepump

En av de mest populära amerikanska motorer som någonsin byggts, har Chevrolet motorn monterats i allt från båtar till flygplan. Chevy byggt sina motorer med ett öga mot hållbarhet och makt att få en andäktigt lojal fanskara i processen. Lika hållbart som Chevy motorn är, liksom för enkla misstag glömmer att prima oljepumpen efter en ombyggnad kan fortfarande leda till katastrof

Du behöver:. .
Oil
Oljefilter.
Krita.
Box fast nyckel.
Drill.
Oljepumpen grundning verktyg.
Hjälpare.


1.
Fyll en ren oljefiltret med 1 /2 qt. av olja, och installera den på sin mount. Dra ner det för hand tills den sitter ordentligt fast.
2.
Fyll motorn med olja till rätt nivå.
3.
Bort distributören om det är i motorn. Första märket distributören rotorn och bostäder position med krita och lossa lasten ner muttern med en millimeters fast nyckel. Ta bort muttern och ledningar lyft sedan distributören ur motorn.
4.
Fast i pumpens verktyget på borrchucken. Placera verktyget till distributören hålet tills det når oljepumpen enhetsfacket. Skjut in det i facket.
5.
Kör borren att snurra oljepump och antingen titta på olja kommer ut vipparmarna om de är av, eller har en medhjälpare klocka för oljetryck registrering på oljetrycksmätaren. Fortsätt att köra borren för 1 till 2 minuter efter att ha sett olja eller tryck.
6.
Avlägsna borra och installera om distributören och se till att rada upp varumärken.

7.
Kontrollera olje-och toppen om det behövs.

tips och varningar


 • Om du börjar med en ombyggd motor som ännu inte är färdigmonterad, och bara se olja som kommer ut av vipparmar på ena sidan av motorn, vrid vevaxeln för hand en halvt varv, och återuppta spinning borren. Upprepa tills olja framgår av alla vipparmar. Om du har en medhjälpare tittar på oljan mätare för tryck, se till att nyckeln är i läge ON innan du sätter på borren.


 • Relaterade artiklar


  symptom på en överföring halka i omvänd
  hur ändrar bromsljusen i en 1995 Mazda MPV
  hur du tar bort en rostig syresensor
  hur du ändrar bromsbackar på en 2002 Ford Expedition
  Information om bildäck
  Inaktivera en krockkudde i en 1996 Jeep Cherokee
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 Silverado lastbil
  hur man fixar en syresensor
  Hur berätta om ett 12 volts batteri är bra eller inte?
  hur man byter bakre glödlampa på en 2003 Nissan Maxima