hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002

hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002

I en Kia Rio, blir tändstiftet sin ström från distributör, vilka kanaler ström från batteriet via en uppsättning av tändkablarna. Över tiden kan tändkablarna slits ut och korroderar, vilket kommer att minska mängden gnista komma till kontakter, och minska effektiviteten i motorn. Byte av tändstift kan göras enkelt om du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt

Du behöver:
ersätter tändkablarna


1
. . Pop huven och leta reda på distributören och tändkablarna. Välj en tändkabeln som ligger nära dig och är vid grenröret. Grip tändkabeln vid basen med hjälp av händerna och dra bort den från tändstiftet med en vridande rörelse.
2.
Håll tändkabeln du bara bort i ena handen, sedan följa den till återförsäljaren, ta bort den från anslutningar längs vägen. Dra sedan den andra änden av tändkabeln bort av fördelarlocket med händer och drog med vridande rörelse.
3.
Lägga ut din ersättning tändkablarna på en arbetsyta . Dra en av dem hårt så att du kan bestämma längden på varje tråd. Ta kabeln du bara bort och referens den mot ledningarna ersätta kontakten så att du kan hitta närmaste ett i längd. När du gör, använda den ersättning tråd för nästa steg.
4.
Installera det nya tändkabeln på fördelarlocket, där du tog bort den tidigare kontakten. Skjut den på plats tills du hör ett knäppande ljud, vilket visar att det är låst vid locket. Dra kontakten kabeln till tändstiftet och skjut sedan in kabeln på kontakten tills den dyker.
5.
Upprepa steg 1 till 4 för varje tändkabeln i systemet, arbeta dig en i taget, att vara så systematisk som möjligt så att du inte blandar ihop eller korsar någon ledningar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort fönster färgton med en hårtork
rätta sättet att vaxa din bil
hur man ändrar en Audi A6 quattro 1997 batteri
hur du tar bort motorn mössan i en 2005 toyota corolla
hur du tar bort tändstiften från en 2000 kavaj
hur ändrar oljetråget i en 2001 Ford Ranger
hur du fyller ett 12V batteri
hur du tar bort vindrutetorkarblad från 2005 Lexus
diy bil polish
vad är en överväxel överföring?