Vilka är symtomen på en dålig EGR-ventil?

Vilka är symtomen på en dålig EGR-ventil?

EGR-ventiler infördes genom biltillverkare i början av 1970-talet som ett försök att minska utsläppen som skapas av en bil motor. Avgaser återcirkuleras in i förbränningskammaren, sänka förbränningstemperaturen, vilket minskar föroreningar. En EGR-ventil som inte fungerar rätt kan förändra rätt bränsle och luft blandningsförhållande av en motor som orsakar dålig prestanda. Beroende på graden av misslyckande, kan felaktiga EGR ventil Symptomen varierar från lätt till mycket uttalad

ojämn tomgång

En EGR-ventil som misslyckas med att stänga ordentligt kan fungera som ett tomrum läcka, vilket leder till bränsle och luft blandningen blir för magert, vilket i en motor som fräser och missar på tomgång. Detta kan också leda till motorstopp och tveka på acceleration.

Ökad bränsleförbrukning

När en EGR-ventil inte att öppna och stänga som de ska, i rätt tid, är total maskinstyrka minskas på grund av minskad förbränning kammare effektivitet. Detta resulterar i motorn med mer bränsle att göra samma mängd arbete som det normalt skulle göra under normala driftsförhållanden. Moderna motorer gör också användningen av datorer som kan läsa detta som en felaktig bränsle-förhållandet och instruera bränsle system för att kompensera genom att införa mer bränsle i blandningen.

Överhettning

Införandet av avgaser till förbränningsrummet genom EGR-ventilen används för att sänka temperaturen på tändningen processen. Om EGR-ventilen inte öppnas, förbränning temperaturer ökar, vilket leder till högre total motor temperaturer, vilket kan leda till motorn överhettas.

pinga och Knocking

pinga och knackar ofta resultatet av ökad motor temperaturer. Dessa ökade temperaturer orsaka pinga och knackar genom att skapa ett tillstånd där bränsle och luft blandningen i en cylinder tänder förtid. Om en EGR-ventilen öppnar felaktigt, kan det öka motorns temperatur, vilket gör att förtändning i förbränningsprocessen före rätt timing, vilket resulterar i motorn knackar.

Ökade utsläpp

EGR-ventil: s främsta syfte är att stöd det gäller att minska skadliga gaser produkter av motorn. Det gör detta genom att sänka temperaturen i förbränningsprocessen genom införandet i förbränningskammaren kontrollerade mängder av avgaser. Denna lägre temperatur har effekten av att minska mängden kväveoxider (NOx) som motorn. En felaktig EGR-ventilen kommer inte att ordentligt kyla förbränningsprocessen låta dessa gaser att öka, vilket kan leda till en onormalt hög avlästa NOx under emissionsprovning.


Relaterade artiklar


hur du ändrar bromsljuset på en BMW X5
hur man byter Durango 2003 bakljus
hur man ändrar strålkastarnas lampor i en ’94 GMC
hur man byter batteri i en Mitsubishi Lancer
hur du ändrar Serpentine belt på en ’99 taurus
hur man kontrollerar transmissionsolja i 1997 ford explorer
hur du tar bort vatten fläckar från auto färg
hur man återställer ecun på en 1996 ford kontur
hur man programmerar bmw dörrlås
Hur man vet om din soltak motor är död