hur man gnugga bort repor i billack

hur man gnugga bort repor i billack

Billack är mycket känslig för repor. Repor uppstår någon gång en bil kommer i kontakt med ett annat objekt, till exempel en kundvagn eller dörren till ett annat fordon. Utsidan av moderna bilar består av fyra nivåer: klarlack, färgen färg, primer och metallstativ. Djupa repor kan nå hela vägen till grundfärgen eller till bilens bas. Med några enkla verktyg kan du gnugga bort de flesta repor från bilen färg på nolltid

Du behöver:. .
Rena trasor
Hink.
Tvål.
Handdukar.
Självhäftande remover.
Lacknafta eller aceton.
Gnugga förening.
Polering verktyg.
Polermedel.
Bilvax.


1.
Rengör ytan runt scratch med en trasa och en hink med varmt vatten och tvål för att se skräp inte kommer in i början när du är ta bort den. Använd en handduk för att torka området.
2.
Applicera en liten mängd lim remover på en ren, torr trasa. Försiktigt gnugga trasan mot grunden i en cirkulär rörelse.
3.
Placera en liten mängd lacknafta eller aceton på en ren, torr trasa och gnid försiktigt trasan mot grunden i en cirkulär rörelse.
4.
Clean området igen med varmt vatten och tvål för att avlägsna alla spår av lim remover eller aceton Om scratch är fortfarande närvarande. Använd en handduk för att torka området.
5.
Ansök gnugga förening inom och runt början med en putsning verktyg. Använd cirkulära rörelser för att polera repa med gnugga förening. Fortsätt kratsning tills scratch tas bort. När scratch är borta, använd fram-och-tillbaka motioner att ta bort runda markeringar kvar av gnugga förening. Gnid kvarvarande gnugga sammansatta av ditt fordon med en ren och torr trasa.
6.
Applicera polermedel över de områden där buffertbelastningar förening användes. Använd en ren polering verktyg, försiktigt gnugga polermedel på fordonet i cirkulära rörelser. Fortsätt att polera polermedel på fordonet tills det försvinner i färgen.
7.
Applicera ett tunt lager av flytande lera vax över hela området som berörs av grunden, inklusive eventuella platser du sätter gnugga eller polermedel. Använd en trasa eller polering verktyg för att tillämpa bilvax och smörja in små cirkulära mönster tills vaxet försvinner i färgen, vilket ger en blank yta.

Tips och varningar


 • Använd en ny trasa varje gång för att förhindra att gamla produkter från att komma i kontakt med bilens yta igen.
 • Använd lätt tryck vid tillämpningen av gnugga förening. Gnugga förening kan skada måla om den inte används försiktigt.
 • Använd sammanfattning motioner när du vaxar bilen. Vaxet torkar snabbt och vara svåra att ta bort.


 • Relaterade artiklar


  hur ladda din bil batteri
  Hur rättar jag justeringen på min LeBaron?
  hur man bestämma åldern på allmänna däck
  hur ändrar startnyckeln i en 1998 Jeep Wrangler
  hur man byter en nyckel Honda bil
  EGR-ventilen underhållsrengöring
  hur man byter fliter kabinluften i en 2005 saturn ion
  hur man återställer ett bränslefilter ljus i en Cheva 5500
  stater som inte kräver främre registreringsskyltar
  hur man kan anpassa en bil tomgång