hur du lägger transmissionsolja till en 2000 intrepid

hur du lägger transmissionsolja till en 2000 intrepid

Den transmissionsolja i en 2000 Dodge Intrepid är en viktig del av att hålla de rörliga delarna inuti överföring sval smorda och. När vätskan börjar att bryta ner, kan det allvarligt skada transmissionen. Transmissionsolja som gått sönder kommer inte att skydda de rörliga delarna på ett effektivt sätt, och kan orsaka överföring att glida och slutligen riva upp. Förhindra detta genom att hålla den nya vätskan i överföringen i rätt intervall

Du behöver:.
Funnel
Automatisk överföring vätska.


1.
Pop huven på Intrepid och lokalisera överföringen mätstickan på baksidan av motorn. Det kommer att finnas ett handtag på toppen av mätstickan.
2.
Dra överföring mätstickan i handtaget, och kontrollera nivån på stickan för att se om den är låg. Ställ sedan in mätstickan åt sidan.
3.
Sätt en mager tratten fylla hålet som höll överföring oljestickan.
4.
Häll 1 qt. av automatisk transmissionsolja i tratten. Lägg bara till 1 qt. åt gången, eftersom du inte vill överfylla överföringen. Sätt tillbaka oljestickan.
5.
Veva Intrepid motor och sätta överföring till friläge. Kontrollera vätskenivån på stickan och lägga till ytterligare transmissionsolja som behövs för en korrekt fylla överföring till märket FULL på oljestickan. Stäng av bilen.

Tips och varningar


 • Bilen måste köras i neutral för dig att få en korrekt avläsning på mätstickan.
 • När en sändning på en 2000 Dodge Intrepid är helt tomt, det tar 9. 5 Qts. av transmissionsolja att fylla överföring till rätt nivå
 • Fyll inte överföringen med vätska. Detta kan leda till ett urblåst överföring tätning. En urblåst överföring tätning kan orsaka överföring överhettas och låsa upp.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar uppströms syre sensorer
  hur man byter rotorer på en 1994 Honda
  hur man byter spegeln på förarsidan på en 2003 GMC Sierra
  hur du tar bort en strippad olja huvud pan bult
  hur man stänger ljuset tjänsten motorn i en Volvo S60
  Hur identifiera leda problem-syra-batterier
  Hur ändrar du olja i din chevy uttrycka 3500?
  hur man installerar bränslefilter klipp på en 2004 ford focus
  hur du tar bort vindrutetorkarna på en 2005 kvicksilver
  hur man byter en 2001 ford Windstar vrida lampan