felsökning av en 12-volts batteri

felsökning av en 12-volts batteri

När ett batteri går död, finns det en rad möjliga orsaker. Batteriet inlägg kunde vara rostiga, vätskan kan vara låg i en eller flera celler eller batteriet kan bara vara dåligt. Faran i att helt enkelt hoppa starta i ett dött bilbatteri eller placera den på en batteriladdare är att batteriet inte kan upprätthålla en avgift. Detta innebär att du kommer att vara strandsatta på nytt inom en nära framtid. Det enda sättet att vara säker på att batteriet inte kommer att svika dig är att felsöka batteriet och hitta orsaken till felet.

Du behöver:
Workbench
. Skyddsglasögon.
Plasttratt.
Batteri hydrometer.
Batteri post /terminal renare.
Skruvmejsel.
Volt mätare med givare.
Batteri belastning testare.
Destillerat vatten.


1.
Öppna motorhuven. Sätt på skyddsglasögon. Ta bort batteriet kablar med en skiftnyckel (alltid bort pluskabeln först). Ta ut batteriet från fordonet och placera den på en arbetsbänk.
2.
Undersöker om batteriet inlägg. Placera ett batteri post renare på varje batteri post. Vänd den fram och tillbaka tills de tjänster blir ren. Inspektera batterikablarna för korrosion och trasiga ledningar. Använd den bifogade filen stålborste på batteriet efter att rengöra kabeländarna.
3.
Testa spänning. Placera den positiva sonden från en volt mätare på den positiva batteripolen och att den negativa sond på den negativa batteripolen. Om mätaren visar något mindre än 12 volt, det finns ett problem med minst en cell. Om mätaren visar 12 volt, kan batteriet rekonditioneras.
4.
bort cellen täcker (om icke-underhållsfria batterier). Placera en skruvmejsel under den cell locket och försiktigt bända upp det. Ta bort locket och placera den åt sidan. Cellerna bör omfattas av vätska. Fyll någon låg celler med destillerat vatten. Häll vatten i låga celler med en tratt. Fyll inte i cellen. Det bör bara täckt med vatten. För underhållsfria batterier, vidare till belastningsprov.
5.
Testa celler. Placera den positiva sonden från volt meter på den positiva batteripolen och den negativa sonden i batteriets första cellen. Ta en behandling. Placera den positiva sonden i den första cellen och den negativa sonden i den andra cellen. Ta en behandling. Placera den positiva sonden i den andra cellen. Placera negativa sond i tredje cellen och ta behandlingen. Fortsätt till nästa cell och upprepa proceduren testa alla celler. Cellerna bör ha två volt vardera med undantag för den sista cellen. Den slutliga cellen kommer att ha positiva sonden i den sista cellen och de negativa sond på negativa plint och behandlingen bör vara noll. Om några celler (utom den sista cellen) Läs mindre än två volt är batteriet dåligt.
6.
Fyll ett belastningsprov. Detta är det slutgiltiga testet. Om batteriet inte klarar detta test skall det bytas ut. Anslut lasten testare till batteriets pluspol och därefter till negativa inlägget. Vrid belastningen testaren, tryck på testknappen och titta på mätaren. Nålen ska läsa 12 volt. Om nålen sjunker under 12 volt och finns kvar, måste batteriet bytas ut.
7.
Genomför en hydrometer test. Rör cellens vätska upp. Pressa glödlampan i hydrometern flera gånger efter att sätta in gummislang i en battericell. Detta kommer att blanda vätskan upp. Med gummi pickup röret i cellen, pressa lampan och släpp den. Detta kommer att suga upp vätskan i testaren. Titta på mätaren och notera färgen som vätska stiger. Grönt betyder detta är ett bra batteri. Vitt betyder att batteriet är i tillfredsställande skick. Rött betyder att batteriet behöver en avgift.

Tips och varningar


 • Om vätskan i batteriet cellerna ser grumlig eller är mycket mörk, är cellen dåligt och Batteriet bör bytas ut. Fyll låg eller torra celler med destillerat vatten.
 • Rök inte när du arbetar med ett batteri. Explosiva gaser kommer att vara närvarande och du kan skadas eller dödas.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastaren på en 1994 Camaro
  hur man byter bränsle filter i en 1992 Camry
  hur man byter en Tahoe vindrutetorkare
  Hur konvertera däcktryck i pounds
  hur man kan förbättra mpg på en Subaru
  hur man sätter på en 1995 Mazda 626 växellåda montera
  hur man byter bränsle filter på en 1992 F150
  vad är det korrekta sättet att vaxa en bil?
  fördelarna med att använda en tyngre svänghjul
  hur man byter en termostat på en 1995 Camaro 3,4