hur man byter remmen servostyrning på en 1995 ford explorer

hur man byter remmen servostyrning på en 1995 ford explorer

Din 1995 Ford Explorer servopump, är tillsammans med alla tillbehör på motorn drivs med en serpentin bälte som slingrar sig genom remskivor. Detta system har använts på alla frivilliga motorer i Ford Explorer sedan 1993 och fortfarande används med nuvarande modeller. Det finns ingen justering som systemet använder en fjäderbelastad remspännaren att ta bort slacket ur bältet, eftersom det slits och sträckor. Detta system gör också att ändra bältet betydligt enklare än den var i äldre system.

Du behöver:
Hylsnyckelsats


1
Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa post på batteriet. . . Lossa bult med en hylsa och spärrskaft, ta sedan bort kabeländen från terminalen. Isolera kabeländen från batteriet för att förhindra oavsiktlig start av motorn när du arbetar.
2.
Leta Serpentine remspännaren på framsidan av motorn och bifoga en socket och kransen till fästbulten i centrum på trumman. Vrid spännaren medurs för att lindra spänningen på bandet.
3.
bort bältet från remskivor medan du håller sträckaren bort från bältet. Kassera det gamla bältet. Släpp spännare, långsamt roterande den till startpositionen.
4.
Installera den nya Serpentine belt över alla remskivor utom spännaren. Vrid spännaren medurs och dra den nya remmen på spännaren. Vrid sakta spännaren moturs, så att den dra åt bältet.
5.
Demontera och kransen från spännaren. Installera negativa batterikabeln på att den negativa polen på batteriet. Dra åt bulten med en hylsa och spärrskaft.
6.
Starta motorn, kontrollera att bältet är korrekt monterad och kör riktigt över remskivorna.


Relaterade artiklar


hur man installerar en termostat på en Dodge RAM 1500
typer av topplock
information om system kedjetransportör
hur man byter ett oljefilter på en citreon ZX
hur man byter ett bränslefilter i en Crown Victoria
hur man byter en stuga luftfilter i en VW Jetta
hur du tar bort strålkastarna en 2000 Nissan
front-hjulsdrivna överföringsproblem
hur man byter transmissionsolja i en 1981 Ford Bronco
hur man kan hoppa igång en 2001 skalbagge