hur man byter en bakre syresensor

hur man byter en bakre syresensor

De bakre lambdasond på din bil är ansvariga för övervakningen av avgaserna kommer ut ur din motor. Föroreningar i avgaserna minimeras genom katalysatorn, men syresensor, eller "O2 sensor," hjälper till att kontrollera luft-bränsle förhållandet av motorn så att motorn kan optimera bränsleekonomi och hästkrafter, och minimera slitage på omvandlare. Ersätter syre sensorer är tillgängliga från de flesta bildelar butiker. Sensorer är gjorda för att hålla i ca 100. 000 miles

Du behöver:.
Ersätter sensor.
Trä block.
Floor Jack.
Pallbockar.
O2 sensor uttag.
Hylsnyckeln.


1.
Höj fordonets bakre del. Placera trä block framför framhjulen och lyft upp på bakre delen av fordonet med hjälp av bilens bakre jack punkt ligger precis bakom stammen (mot stötfångaren). Placera pallbockar under bakre nypa svetsar och lägre på fordonet på pallbockar. De bakre nypa svetsar är små delar av uni-body på din bil. De kommer att vara placerad under bakdörrarna (eller nära den bakre delen av fordonet, om du har en två-dörrars bil) och kommer att sticka ut under ramen /kroppen av fordonet med ett par centimeter. De är normalt 2 till 3 inches i längd och centrum av dem är indragen, eller "kläm", för att ge hållfastheten. Vissa fordon har "mock" nypa svetsar som är små delar av uni-body som har förstärkts för att stödja vikten av fordonet. Dessa kommer att placeras i området där nypa svetsar annars skulle finnas. Dessa är de enda som utsetts stödpunkter på din bil.
2.
Climb under fordonet och leta reda på syre sensorn. Den bakre sensorn kommer att skruvas fast i avgasröret och kommer att se ut som ett litet plugin.
3.
Koppla ledningarna körs till den bakre sensorn.
4.
Skruva loss sensorn med hjälp av en hylsnyckel och en O2 sensor uttag.
5.
tråd och dra åt nytt syre sensorn med hjälp av en O2 sensor uttag och hylsnyckel.
6.
Anslut den elektriska leder till O2 sensor och lägre fordonet till marken.


Relaterade artiklar


Vilka är orsakerna till en syresensor upptäcka mager luft / bränsleblandning?
hur man kan kontrollera vad år däcken gjordes
hur du tar bort pressade kulleder
hur man byter bromsklossar disk
hur du tar bort motorvägen färg från en bil finish
hur du tar bort en instegsskydd märke på bil
hur man rengör auto klädsel
hur man byter en 1993 strålkastare Ford Probe
Tips för fordringar Bilförsäkringar
hur du justerar bältet servostyrning på 1989 jeep