hur du lägger transmissionsolja till en 1999 Honda Odyssey

hur du lägger transmissionsolja till en 1999 Honda Odyssey

Låg transmissionsolja visar att din Honda Odyssey har en vätska läcka. Till skillnad från motorolja, brinner transmissionsolja inte bort med tiden. Om din transmissionsolja är låg, måste du kontrollera nivå och tillsätt tillräckligt med vätska för att säkert köra det till en tjänst professionell. Har läckan fast för att förhindra skador på din sändning. I 1999 års Honda Odyssey har en fyrväxlad automatlåda. Vid byte av transmissionsolja, är en vätska fylla ventil åt att fylla på detta system. Detta är extremt svårt att komma åt. Istället kan du lägga tillräckligt med vätska genom oljestickan slida till det senaste Odysséen tills du kan få till en reparationsverkstad

Du behöver:. .
Funnel
Honda Premium Formula ATF (eller Dexron III ATF).


1.
Låt motorn värmas upp. Om din Odyssey har varit avstängd längre än 10 minuter, låt motorn gå tills den når normal-arbetstemperatur. Använd interiören-temperaturmätare att fastställa detta, märket bör vara halvvägs mellan "C" och "H. "
2
Parkera din Odyssey på plan mark. . Detta förbättrar noggrannheten av din behandling. Du måste veta hur mycket vätska överföringen har innan du börjar lägga vätska. Stäng av motorn och öppna huven.
3.
Bort överföringen mätstickan. Din Odyssey's oljestickan har en gul-loop-handtag, den ligger i framkant centrala delen av motorrummet, till höger om motorn-oljelocket. Torka slutet av oljestickan med en ren, torr trasa.
4.
Sätt tillbaka oljestickan i skidan. Dra ut den igen och kontrollera nivån. Om nivån är på eller under den nedre markeringen på mätstickan, fortsätt att lägga flytande.
5.
Sätt en tratt i oljestickan skidan. Lägg vätska i små mängder, ungefär en fjärdedel av en liter i taget. Den vätska som kommer att ta en minut att rinna ut ur tratten i skidan. Efter det gör det, kontrollera nivån igen. Tillsätt mer vätska om det behövs. Upprepa processen tills nivån är ungefär halvvägs mellan den övre och undre märket. Byt oljestickan när du är klar.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa ett tändstift gapet på en 2000 ford focus sig
hur man kan förbättra mpg på en Subaru
hur du ändrar Serpentine belt på highlander
effekterna av fortkörning på däck
hur du ändrar strålkastare på en 2001 Grand Am
hur man byter bromsklossar disk
hur till låsa upp en bilstereo
hur du ändrar luftfiltret på en 2000 ford explorer
vad är OLJEMÄTARE?
hur du justerar strålkastarna på en BMW 535i