hur ändrar startnyckeln i en 1998 Jeep Wrangler

hur ändrar startnyckeln i en 1998 Jeep Wrangler

Om du inte kan vrida om nyckeln i din 1998 Jeep Wrangler, eller om din nyckel har fastnat i ditt fordon och du inte kan få ut det, då är chansen att du behöver byta låscylindern som är kopplad till tändningslåset. Få en ny tändningslåset och låscylinder kommer att ge dig en ny nyckel för att använda i din antändning av din 1998 Jeep Wrangler och

Du behöver:. .
Hammer
Tändningslåset cylinder byte.
Platt skruvmejsel.
Hylsnyckelsats.
Åverkan bit TTXR20BO.
Socket skruvmejsel.


1.
Koppla bort den negativa och positiva polerna batteriet från bilbatteriet på 1998 Jeep Wrangler. Vänta 15 minuter innan de gör eventuella andra ändringar eller kopplar bort anslutningar till det elektriska systemet. Under tiden, luta ratten i upprätt läge. Skruva loss höljet som omger rattstången så att du kan komma åt församlingen tändningslåset. Också ta bort höljet kring krockkudden så att du kan se den elektriska anslutningen till krockkudden.
2.
Koppla ur krockkudden elektriska anslutningen på din 1998 Jeep Wrangler. Vänta ytterligare 15 minuter så att du kan vara säker på att krockkudden är urkopplad. Det är viktigt att vänta rätt tid så att krockkudden inte av misstag inte blåsa medan du arbetar på tändningen församling.
3.
Ta bort skruvarna som förbinder enheten tändningslåset till rattstången bostäder. Som med många andra Chrysler-modeller är 1998 års Jeep Wrangler också manipulera skruvar, som har små divots i mitten. Använd en hylsa skruvmejsel med skruvar säkerhet adapter som har motsvarande bula på ändarna av dem som kommer att passa divots. Den åverkan bitar finns på de flesta hårdvaru-eller bildelar butiker. Skjut försiktigt montering tändningen ut från rattstången. Rattstången är delikat med andra känsliga delar. Se till att du inte skadar någon annan delar av styrinrättningen eller tändsystem. Också koppla den elektriska anslutningen leder till tändningslåset, som ligger mellan tändningslåset montering och rattstången. Vara säker på att du sätter skruvarna på ett ställe där du inte kommer att förlora dem.
4.
Byt ut de gamla församling tändningen på 1998 Jeep Wrangler med den nya. Du kan behöva finagle den nya låscylindern och det nya tändningslåset församling så att de passar ihop på rätt sätt. Anslut den elektriska anslutningen leder till tändningslåset med reservdelar. Skjut in den nya tändningen montering på plats. Skruva åt skruvarna på plats. Försök att vrida nya startnyckeln i det nya tändningslåset församling för att se om den roterar åt båda hållen fritt.
5.
Återanslut batteripolerna och försöker slå på din 1998 Jeep Wrangler. Det är viktigt att göra detta innan du byter hölje så att du inte behöver göra om allt arbete om det visar sig att du felaktigt har infogat tändningslåset till rattstången bostäder. Om allting fungerar, sedan lägga höljet tillbaka på rattstången som täcker tändningslåset och koppla ur krockkudden elanslutning.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en 2002 Oldsmobile aurora
hur ändrar bränslefiltret i en Nissan Quest
hur du justerar strålkastarna på en 2005 Dodge Ram
hur man byter passagerarutrymmet filter av ett 2000 Silverado
hur man byter en baklykta på en 2006 Nissan Altima
fordonsindustrin hiss våning krav
Felsökning strålkastarna på en 1996 Ford Taurus
hur man trycklöst ett bränslesystem
hur man kan kontrollera bilen gages
hur man byter strålkastare under 1994 honda