vätska svänghjul komponenter

vätska svänghjul komponenter

En vätska svänghjul är en hydraulisk enhet. År 1905 Dr Hermann Föttinger, en maskinchef på Vulkan Werke AG i Tyskland, uppfann vätska svänghjulet. Den vätska svänghjul är nu en grundläggande del av modern bildesign och används i andra applikationer, inklusive diesellok.

Hydraulvätska

Fluid svänghjul lagra kinetisk energi i rotation. En fluid svänghjul överför rotation mellan axlarna med acceleration och retardation av en hydraulisk vätska. Utan hydraulolja en vätska svänghjul inte skulle fungera. Hydraulvätska främjar en smidig drift av en vätska svänghjul. I enkla flytande svänghjul, såsom de som används på cyklar, kunde hydraulvätska vara vatten.

Shell

En tank eller bostäder måste vara en del av en vätska svänghjul system. En olja-tätning runt axlarna är också obligatoriskt. Höljet innehåller vätska och turbiner. Byggnaderna skall vara mycket fast; svänghjul kan explodera av överbelastning. Säkerhetsventiler minska behovet av tunga och dyra skal i sådana program när vätskan svänghjulet komponenter som används i helikoptrar. Säkerhetsventiler utlopp vätska för att skydda mot explosion. Höljet kan tillverkas av eller smidda stål.

Impellern /Turbin

En turbin är en roterande motor som aktiveras av en ström av hydraulvätska utsätts för tryck. Turbinen är vanligtvis med en rad böjda blad på en central roterande spindel. Denna fläkt-liknande komponent är ansluten till ingående axel. Turbinen är också känd som pumpen eller impellern

Runner

Runner är ansluten till utgående axel. Det också kallas den utgående turbin, löpare eller sekundära hjulet. Detta driver turbinen är att rotera med en mover, vilket kan vara en elmotor. Impellern rörelse förmedlar både utåt linjära och roterande rörelse till vätska. Impellern och runner är en sammansättning av roterande knivarna. Hydraulvätska kommer ut i hög hastighet från pumpen, inkräktar på andra plats blad och löv löparen vid låg hastighet.


Relaterade artiklar


hur man byter ett batteri nyckel i en 2006 Saab
Hur kan jag rengöra bollar av min bil?
hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
hur man byter en stuga luftfilter i en VW Jetta
rätt sätt att ge skjuts ett fordon
hur tråd 2 12-volts batterier samtidigt
hur du ändrar bränslefiltret på en 1998 Buick Regal
hur man rengör dioder på ett bilbatteri
hur man ändrar den bakre torkarbladet på en 2006 Toyota RAV 4
hur man rent vatten från en gastank