mögel remover tekniker för mattor i bilen

mögel remover tekniker för mattor i bilen

Mögel kan uppstå i mattan i bilen som ett resultat av flera incidenter. Om du lämnar ett fönster öppet under en storm, spår i vatten från fötterna, eller spill en dryck, kan mögel angrepp förekomma. Oavsett vad orsaken till din mögel fråga, är det viktigt att ta itu med problemet snabbt.

Skydd

Det finns två viktiga faktorer att tänka på innan rengöring mögel från bilens mattor. Du måste hindra mögel sprids från bilen in i ditt garage eller hus, och du måste skydda dig från att andas i myllan. Dra bilen ur garaget och inte låta någon i den. Om det finns någon produkt som krävs från bilen, låt dem inte i huset inte är absolut nödvändigt. Använd skyddsglasögon, handskar och en mask vid rengöring mögel. Om du inte vidta försiktighetsåtgärder, kan mögel angripa ditt hus och din kropp också.

Ta bort Carpet

Om du fångar formen tillräckligt tidigt, du kanske inte behöver ta bort mattan, men det är bäst att göra det som en försiktighetsåtgärd ändå. Om formen har trängt igenom din matta och in i golvbrädorna, kan det lätt sprida sig var som helst i bilen. Placera inte angripna matta i ditt hus. Om du kan göra plats för mattan, rengör det utanför eller i ditt garage. Beroende på hur mycket mögel det finns, kan du behöva få en ny matta helt.

Rengör Floorboards

När din matta tas bort kan du verkligen se om formen har spridit sig. Med hjälp av en svart ljus, kan du se alla de platser som formen har övergått till. Använda Borax tvättmedel blandat med vatten eller annan mögel renare, kan du rengöra formen i en cirkulär rörelse med en tunga borste. Medan renare kommer att döda mögel är det viktigt att ta bort mögel. Använd kläder eller pappershanddukar att du kommer att kasta efteråt för att ta bort döda mögel från bilen.

Rengör mattan

Du kan använda en liknande metod som användes för att rengöra golvet med mattan. Det finns också olika matta rengöringsmedel som kan ha möjlighet att hantera angrepp beroende på hur mycket det har spridit sig. Efter rengöring, använd det svarta ljuset för att se om alla fall av mögel har eliminerats. Om du tycker att oavsett vad du gör, kan du inte få mögel att dö, kan det vara bäst att byta ut mattan.

kylkanaler

När du väl har rengjort bilen, måste du få svårt att nå delar av kyla och värmeledningar. Om du inte rengör inte systemet luftkonditionering, mögel som kan ha lämnats in sig i får på nytt infektera din bil. Du kan använda en specialitet produkt eller så kan du använda en utspädd lösning av väteperoxid (6 till 10 procent) i en sprayflaska att spraya inuti ledningar. Se till att spraya någon annan som är svåra att nå områden i bilen också.


Relaterade artiklar


hur man byter vindrutetorkarblad på en saturn ion
hur man byter en bakre vindrutetorkare på en Kia Sportage
hur man byter en vindrutetorkare på en 2000 Audi A4
hur man byter en antändning cylinder på en 1996 Ford Ranger
hur du tar bort den övre insugsgrenröret
hur man rengör dioder på ett bilbatteri
hur man rent vatten från en gastank
hur man återställer däcktryck för en 2007 maxima
hur du ändrar bränslefiltret på en 1991 GMC Sonoma
Hur kan jag rengöra bollar av min bil?