hur man bestämma åldern på allmänna däck

hur man bestämma åldern på allmänna däck

General Tire såldes till tyska däcktillverkaren Continental AG 1987. General Tire finns kvar än idag som en del av Continentals amerikanska verksamheten. Eftersom US Department of Transportation (DOT) har lämnat däcktillverkare en standardiserad information branding på sidan av alla däck som säljs i USA, tillverkade General Däck före 1987 får inte följa Continentals DOT standardisering

Du behöver:.
En kalender.


1.
Leta upp plack på sidan av den allmänna Tire. Detta plack börjar med bokstäverna "DOT", vilket tyder på att däcket uppfyller alla amerikanska standarder vid tiden för produktionen. År 1987 de tre sista siffrorna representerar vecka och år däcket byggdes. Till exempel: antalet 317 däcket gjordes under den 31: a veckan av 1987. De extra siffrorna representerar tillverkarens marknadsföring koder.
2.
Identifiera årtionde däcket byggdes. I början av 1990-talet la Continental en triangel i slutet av DOT för att ange däcken var inte gjort på 1980-talet. Alla däcktillverkare var skyldiga att ange bygga datum för år 2000 genom att öka antalet siffror från tre till fyra. Skaffa en kalender som motsvarar de sista siffrorna i DOT, som anger tillverkningsår. Notera de två siffror som föregår det år, och räkna veckor som anges av dessa nummer. Exempelvis var ett däck med den fyrsiffriga datum 0110 byggdes den första veckan av 2010.
3.
Däck
Ersätt som är mer än tio år, inklusive reservdäcket. I Europa, fordonstillverkare rekommenderar vanligtvis byter däck som är mer än sex år gamla.


Relaterade artiklar


vad är ett luftintag relä?
hur man rengör korroderade lättmetallfälgar
hur man återställer Lexus 350 "underhållsfria krävs" ljus
hur man kan förbättra mpg på en Subaru
hur du tar bort en fabriksinstallerad radio från en Honda 2002 odyssey
korrekta sättet att rotera däck
hur du ändrar baklyktor på en 96 Tahoe
hur du tar bort stänkskydd
hur du ta bort en sten ding i färg
hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4