hur du tar bort vindrutetorkarblad från 2005 Lexus

hur du tar bort vindrutetorkarblad från 2005 Lexus

Alla 2005 Lexus modeller innehåller små J-krok armar stil torkare. Dessa är de enklaste stil torkarblad att ta bort och ersätta. Tänk på att alla 2005 Lexus modeller använder en längre torkarblad för förarsidan än de gör för passagerarsidan. Var noga med att få rätt storlek ersättare innan du tar bort dem på din Lexus. Torkarblad ska inspekteras var sjätte månad för försämring och bytas minst en gång om året (eller mer, om så behövs) för optimal vision under dåligt väder.

Du behöver:
Badhandduk
. Ersätter blad (om byte är nödvändigt).


1.
Lyft torkarbladet arm i stående position tills den fjädrande armen låser medan stående.

2.
Vik en badhandduk och placera den på vindrutan mittemot torkararmen och blad. Detta kommer att bidra till att förhindra skadan på vindrutan om torkararmen misstag låser upp och svänger framåt mot vindrutan under borttagningen. Tänk på att torkararmarna fjäderbelastade.
3.
Sväng torkarbladet från torkararmen tillräckligt för att komma till J-krok bladlåsning fliken, som ligger direkt under J-krok i armen i direkt mitten av torkarblad.
4.
Tryck på låset uppåt mot torkararmen. Dra torkarbladet nedåt, dra bort från torkararmen. Beroende på hur länge bladen har varit på Lexus, kan de behöva vara vickade lite för att övertyga dem i armen's J-krok.
5.
Dra torkarbladet nedåt bara förbi J-krok. Pivot bladet horisontellt bort från armen så att tillgång hålet på toppen av bladet kommer att ge utrymme för J-krok att släppa kniven.
6.
Installera (om så önskas) genom att vända förfarande som ovan. När torkararmen är i position, lyft uppåt på bladet mot J-krok tills det hörbara klick låsfliken snäpper på plats.

Tips och varningar


 • I vissa fall kan det vara lättare att höja vindrutetorkare på vindrutan innan du sätter tillbaka dem på din 2005 Lexus. För att göra detta korrekt måste du aktivera ditt tillbehör makt (två tändningsnyckeln klick framåt) och sedan slå på vindrutetorkarna. När torkarna når den punkt där de är lättare att nå för dig, vrid tändningsnyckeln till läge OFF. Stäng inte av vindrutan stänga innan avstängning av startnyckeln eller armarna torkar fallerar tillbaka nedåt. Medan förarsidan torkare kan vara lättare att ta bort i uppfällt högst läge kommer passagerarsidan vara svårare att komma åt, så du kanske måste flytta torkararmarna när du tar bort båda sidor.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en glödlampa strålkastare på en mercedes s430
  hur man byter ett batteri nyckel i en 2006 Saab
  hur du tar bort en instegsskydd märke på bil
  hur man får kåda från billack
  riktningar för ett oljebyte för 2001 ford Windstar
  hur man kan kontrollera spänningen bilbatteri med en DMM
  hur man byter en kupéfilter på en Passat
  korrekta sättet att rotera däck
  hur man byter en 2006 ford 500 bränslefilter
  hur du tar bort lim från bilens instrumentbräda plast