kropp filler vs glasfiber

kropp filler vs glasfiber

Både kropp fyllmedel och glasfiber används för att skapa, utjämning och fastställande bil ytor. De två materialen överlappar varandra, men också har tydliga användningsområden. Spackel har ofta glasfiber material i dem, men glasfiber ofta kräver användning av spackel att bli ordentligt klar. I allmänhet är glasfiber en beläggning som används för hela fordon eller föremål, medan kroppen filler som används för att röra upp eller korrigera misstag

Body Filler

Body filler är en typ av kåda som kommer i små burkar eller rör och används för att bestryka över befintliga ytor. Det kan inte ersätta färg, epoxi eller glasfiber, utan används för att korrigera misstag som görs med dessa andra ämnen och släta ut särskilda områden för att ge en bättre konsistens.

Glasfiber

Glasfiber är ett etappvis beläggning appliceras på en yta som kräver någon typ av underlag, en matta, och en blandning av harts och härdare. Många kvaliteter av glasfiber beror på vad förhållandet härdaren och harts blandas och kvaliteter båda. Mattan är antingen doppas i glasfiber lösning, eller om lösningen är borstad på och torka sedan försiktigt slipas för att ta bort ojämna kanter.

Typer av spackel

Två olika typer av spackel finns. Den första typen har glasfiber delar i den och används för att stärka delar och objekt på ett liknande sätt som glasfiber, om än över ett mycket litet område. Detta gör också att kroppen fyllnadsmedel som används för att röra upp glasfiber arbete och korrekt områden som behöver göras nivå eller fyllas i. Korta och långa strand glasfiber spackel finns tillgängliga, beroende på vilken typ av arbete. Den andra typen av organ filler är den typ utan glasfiber och används endast för lätt beröring upp eller plats korrigering arbete, och dessa inte ger styrka, stabilitet

härdningstider

Både glasfiber och fyllmedel kåda använda samma typ. av föreningar härda och torka, men glasfiber har tillägg av en härdare och kommer ofta hårdna helt på en dag, men det gör ta flera dagar innan det helt bota. Filler kan användas med härdare, men det är mer vanligt förekommande ensam och tar längre tid att ordentligt bota. I allmänhet kommer varmare temperatur desto bättre både spackel och glasfiber bota, med den optimala temperaturen ca 75 grader Fahrenheit.

Body Filler på epoxi

Även glasfiber inte kan användas på något annat material, kan glasfiber spackla används på andra ytbeläggningar, men det är allmänt råd att använda den på ren metall. Om det finns någon typ av epoxy, tillsatsmaterial kommer inte att obligationen ordentligt på det och kommer endast att ha en mekanisk vidhäftning, vilket kan leda till problem senare. Ren metall eller glasfiber är bäst, och epoxy primer kommer bara störa filler.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i en 1997 Toyota 4runner
hur du fyller ett 12V batteri
hur rutten en serpentin bälte
hur man identifierar en Cheva automatisk växellåda
hur man byter ett batteri nyckel i en 2006 Saab
hur man byter en sväng signal på en 2002 ford focus
hur man byter bakrutetorkare 2001 om en chevy venture
hur man byter hjullager på en 2001 Honda Civic
Keyless fjärrkontrollen inträde programinstruktioner
hur du tar bort smält krita från en bil