hur man använder kablar bil jumper

hur man använder kablar bil jumper

Automobile startkablar, även kallad booster kablar, kan vara en livräddare om ditt batteri avlopp ner. Det är vanligt att bilbatterier till ansvarsfrihet om en bil inte drivs på ett tag, eller om någon av lamporna kvar på efter det att fordonet har stängts av. Utan generatorn igång att ladda upp det, kommer batteriet dräneras huvudsakligen ner snabbt. Ansluta startkablar verkar enkel nog förfarande, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas. Det finns en exakt metod för connecteing startkablar som måste följas för att minska risken för skador på de inblandade bilarna, samt personskador.

Du behöver:
andra fordon


1
Stäng av tändningen både fordon, ställa in parkeringsbromsen av säkerhetsskäl. . . Öppna huven på både fordon och bekanta dig med batteripolerna. Leta reda på batteriets pluspol (märkt med ett "+"-tecken, vanligen röd) och den negativa batteripolen (markerad med ett "-" tecken, oftast svart). Se till att dina kablar är tillräckligt länge för att ansluta batterierna, om inte, flytta "givare" fordon närmare på fordonet med de döda batteriet.
2.
Fäst den positiva (röda) klämma jumper kabeln till den positiva batteripolen på bilen med de döda batteriet. Anslut den andra änden av den positiva bygeln kabeln till den positiva polen på givaren fordonet.
3.
Anslut den negativa (svarta) jumper kabeln till den negativa batteripolen av givaren bilen. Fäst den andra änden av den negativa överkoppling till en omålad, ren, metall bit i motorrummet på donatorn bilen. Helst arbetar en stor bult eller metall ås böter (detta fungerar som din mark). Om du inte kan hitta ett sådant stycke, koppla den negativa bygeln kabeln till den negativa batteripolen i bilen med de döda batteriet.
4.
Crank motorn i givaren bilen. Låt det gå några minuter, och sedan försöka starta motorn i bilen med de döda batteriet. Om det vevar omedelbart, hålla motorerna i de två fordon som kör i fem till 10 minuter.

Om det inte vev, slå av tändningen. Fortsätt att låta köra hjälpbilen och försök sedan igen för att starta motorn i bilen med döda batteriet i ytterligare fem till tio minuter.
5.
Koppla bort den negativa överkoppling från bilen med döda batteriet när motorn startar. Koppla sedan bort negativa jumper kabeln från givaren fordonet. Efteråt kopplar positiva jumper kabeln från givaren fordonet, och slutligen koppla de positiva överkoppling från fordonet med de döda batteriet.
6.
Kör fordonet som hade dött batteri ca 20 minuter. Detta kommer att bidra ladda upp batteriet. Om batteriet har varit urladdat för mycket, det finns en chans att det kommer inte riktigt längre. Överväga att anpassa fordonet till en affär för att ha batterinivån kontrolleras, bara för att vara säker (kan batteriet behöva bytas ut).

Tips och varningar


 • inte över ansluta startkablar. Följ den exakta till-och frånkoppling för att förhindra skador och en eventuell explosion.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar den bakre torkarbladet på en 2006 Toyota RAV 4
  hur man byter en strålkastare på en 2003 Hyundai Sonata
  hur buff bil måla
  hur du ändrar transmissionsolja på en 2006 chevy banbrytande
  hur du ändrar dimljus på en 2003 acura
  gmc dieselolja förändring instruktioner
  Keyless fjärrkontrollen inträde programinstruktioner
  hur man använder en laddare bil batteri
  hur man återställer Lexus 350 "underhållsfria krävs" ljus
  hur man rent vatten från en gastank