hur ändrar tändstift i en 2006 Jetta

hur ändrar tändstift i en 2006 Jetta

2006 års Jetta är den femte generationen av denna populära modell. Den MKV Jetta, eftersom denna modell kallas av de som känner till Volkswagen lexikon, är en rolig, välbyggd sedan. Som de flesta moderna bilar Jetta använder en spole på tändstift setup i motorn. Ändra pluggar på en Jetta är inte så svårt med rätt verktyg och förhållningssätt

Du behöver:. .
Torx skruvmejslar
Tång.
Tändstiftsnyckel.
Tändstift.


1.
Ta bort de två Torx skruvarna som håller röret luftintaget till motorn locket. Använd en Torx skruvmejsel eller Torx lite på en socket för att ta bort dessa. Släpp den stora slangklämman som håller fast insugningsröret på motorn täck med en tång. Pressa ändar klämma ihop så att den lossnar.
2.
Dra motorhuven bort av montering kragarna. Dra försiktigt men bestämt rakt upp tills du hör huven "pop" bort av kragarna. Dra upp de två främre hörnen ett hörn i taget. Arbetet locket ur motorrummet och ställ den åt sidan.
3.
Ta kabelnätet som går till tändstiftet spolar med en skruvmejsel. Dra försiktigt spolen förpackningar bort av pluggar. Om det behövs, använda en platt skruvmejsel för att försiktigt bända upp kanten på spolen uppåt. Notera vilken spole som går till vilken cylinder eller helt enkelt ersätta den pluggar en i taget.
4.
Sätt tändstiftsnyckel i tändstiftshålet tills du känner att stolen på tändstiftet . Lossa tändstiftet genom att vrida tändstiftsnyckel moturs. Ta bort tändstiftet från motorn.
5.
Se till att det nya tändstiftet är gapped till 0,030 ". Placera kontakten i slutet av tändstiftsnyckel och trä det in i motorn. Dra pluggarna för hand med uttaget. Dra inte åt dem, bara se till att de är snugged ordentligt. Skjut spolen tillbaka över kontakten tills du känner att sätet. Upprepa för de återstående pluggar.
6.
Byt kabelnätet som går till spolarna. Sätt tillbaka kåpan över motorn, luftintag slang och skruvar Torx för luftintag. Starta motorn för att säkerställa att installationen har lyckats.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kåpan över motorn på en 2008 kobolt
hur man kan kontrollera den automatiska transmissionsolja på en 2005 toyota tundra
hur man byter strålkastare på en 1997 chevy blazer
hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
hur du tar bort fläckar från fordon med vit färg arbetstillfällen
växellådsolja information
hur man byter en oljetank filter
hem rättsmedel för att bli av ett urin lukt i en bil
hur du tar bort smält krita från en bil
hur man byter bakrutetorkare 2001 om en chevy venture