hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee

hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee

Den slingrande bälte på 1994 Jeep Grand Cherokee kontrollerar alla tillbehör på framsidan av motorn. Dessa tillbehör är generatorn, klimatanläggningen kompressor, servostyrning pump, vevaxel och vattenpumpen. Serpentine bälte utbytesprocessen på 1994 Jeep Grand Cherokee är ganska lätt när man vet hur bältet är motbevisade. Du kan byta ut remmen dig själv i mindre än en timme

Du behöver:. .
Anteckningar
Penna.
3/8-tums spärrfunktion.
3/8-tums spärrfunktion förlängning.
13 millimeter uttag.


1.
Park Jeep på en plan yta och öppna huven. Leta reda på Serpentine bältet diagram på toppen av fläkten svepning. Diagrammet kommer att bli en bild rätt sträckning av bältet runt remskivor. Om Jeep Grand Cherokee inte har bältet-routing diagram, ta ett anteckningsblock och penna och rita ut hur bältet dras över remskivorna.
2.
Lokalisera servopumpen på den övre högra sidan av motorn. Styrservopumpen har en justering konsol som du kan lossa att ta bort och ersätta bältet. Det finns en svängbulten överst på servopumpen, en låsbult på vinkelstycket, två bultar på baksidan av styrservopumpen och en justeringsbulten i slutet av servopumpen vinkelstycket.

3.
Lossa toppen svängbulten huvudet med Ratchet och de 13 millimeter uttaget. Lossa den nedre låsskruven som håller generatorn till vinkelstycket och lossa de två skruvarna på baksidan av servopumpen.
4.
Sätt Ratchet och de 13 millimeter stickkontakten på justeringsbulten i slutet av vinkelstycket. Vrid justeringsbulten moturs för att lossa bältet. När du börjar att lossa justeringsbulten kommer generatorn börjar gå mot passagerarsidan av motorn. Detta kommer att ge dig slack som behövs för att ta bort och byta remmen.
5.
Skjut bälte bort av servostyrning remskiva. Sedan avsluta bort bältet från de återstående remskivor. Dra ut bältet av motorrummet.
6.
Route den nya remmen runt vevaxeln remskiva först. Vevaxeln remskiva är på botten av motorn i mitten. Då rutt bältet över de återstående remskivor. Låt remskiva Servostyrning för sist. Kontrollera att se till att bältet sitter i alla remskivor.
7.
Dra åt justeringsbulten om anpassning fästet. Detta kommer att skärpa bältet över alla remskivor. När bältet är tät, dra ner låsmuttern på undersidan av vinkelstycket.
8.
Åt de övre svängbulten och de två skruvarna på baksidan av servopumpen . Det korrekta vridmomentet för alla servopumpen bultar är 20 mul-pounds. När alla skruvar är åtdragna, starta motorn.
9.
Visuellt inspektera bältet igen när motorn är igång. Se till att bältet löper smidigt inuti alla remskivor. Stäng sedan av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


 • korrekt remspänning en ny rem på en 1994 Jeep Grand Cherokee är 180 mul- pounds. Du kan få en bältes kontrollverktyg som mest en Biltema.
 • Ta bort Tändningsnycklarna när de arbetar inuti av motorrummet för att förhindra oavsiktlig veva.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar Serpentine belt på highlander
  hur man hittar motornumret på en medborgerlig
  hemlagad anslutning batteripolen
  hur man byter olja i en 2002 C230 Mercedes Benz
  hur man kan kontrollera den automatiska transmissionsolja på en 2005 toyota tundra
  Hur du använder brända motorolja
  hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
  Hur man vet om dragstänger är dåliga
  hur man byter luftfilter på en 2007 Nissan Titan
  hur du tar bort strålkastaren på en Ford F-250