bromsdamm förebyggande

bromsdamm förebyggande

Bromsdamm är fiende till alla fordon och kan bygga upp på den renaste av dem. Typiskt broms damm samlas på hjulen, vilket gör det svårt att hålla dem rena så är det svårt att ta bort och ofta staplar upp på hjulen. Det finns metoder för att rengöra hjulen effektivt att skära ned på bromsdamm ackumulering. Att ta sig tid att rengöra och skydda dina hjul kommer att lämna dem med en mer långvarig glans

Du behöver:.
Automotive tvål
. Hink.
Vattenslang.
Mjuk borste.
Wheel renare.
Shop lump (2).
Flytande bilvax.
Mikrofiberduk.


1.
Häll cirka tre uns av fordonsindustrin tvållösning i en plasthink. Fyll hinken till hälften med vatten.
2.
Wet ett hjul i taget med slangen. Doppa en mjuk borste i tvål blandning och rengör hjulet för att ta bort bromsdamm. Använd penseln för att få mellan varje talade om hjulet om tillämpligt. Vissa hjul har inte ekrar. I det här fallet, bara använda borste för att rengöra hela hjulet yta. Använda borste och tvål först kommer att tvätta bort de flesta av bromsdamm på varje hjul.
3.
Spray hjulet rengöringsmedlet på varje hjul, en i taget. Wheel Cleaner, finns på alla bilar butik, är en sur lösning som angriper bromsdamm. Vissa hjul linsvätskor är mycket sura och kan skada hjulets finish, så använd en kvalitet rengöringsmedel, såsom P21S eller Sonax, som är tyska märken som är pH-balanserad. Låt hjulet renare sitta på varje hjul i 30 sekunder.
4.
Tag bort hjulet renare från varje hjul med hjälp av borste. Spraya från ratten med slangen och torka hjulet torrt med en trasa.
5.
Häll en generös mängd vätska bilvax till en andra trasa. I en cirkulär rörelse, torka av vax på varje hjul, en i taget och låta vax sitta på däcket i ca 30 sekunder. Vaxet skyddar hjulet från att ansamlas bromsdamm och gör rengöringen hjulet lättare nästa gång. Använd en mikrofiber trasa för att torka bort vallan partiklar. Om vaxet har tillämpats korrekt, bör hjulet har en smidig konsistens.

Tips och varningar


 • Tvätt hjulen med vatten och tvål varje vecka kommer att minska mängden bromsdamm som samlas på dem.
 • en makt bricka kan användas för att hjälpa till att städa bort mycket smutsiga hjul.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan anpassa Ford E-350 trumbromsar
  Hur identifiera bil problem för en bil som inte startar
  Nissan Keyless programinstruktionerna
  hur man bifoga en främre registreringsskylt till en medborgerlig stötfångare
  hur man byter bränsle filter på en 2000 kavaj
  hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
  hur du tar bort kåpan över motorn på en 2008 kobolt
  hur man byter bakrutetorkare 2001 om en chevy venture
  hur du ändrar bränslefiltret på en 1998 Buick Regal
  hur du tar bort smält krita från en bil