hur du ändrar Serpentine belt på highlander

hur du ändrar Serpentine belt på highlander

Toyota Highlander använder serpentin bälte, även kallad multi-tillbehöret drivremmen att styra alla motorer tillbehör, det vill säga servostyrning, luftkonditionering kompressor, vattenpump och generator. På framsidan av vevaxeln, Serpentine bältet slingrar sig runt remskivor anslutna till olika tillbehör och slutligen runt en spänning remskiva som håller bältet på rätt kontakt spänning så att alla tillbehör till engagera ordentligt. Byta Serpentine belt på en Toyota Highlander är en ganska enkel gör-det-själv-projekt som kräver rätt storlek skiftnyckel eller Hylsnyckelsats. Toyota rekommenderar undersöka serpentin bältet på Highlander är nötta, sprickor och /eller saknade bitar två gånger per år eller vart 25. 000 miles

Du behöver:. .
Highlander
Serpentine bälte diagrammet.
Serpentine bälte.
Skiftnyckel och Hylsnyckelsats.


1.
Kontrollera att Toyota Highlander's motor är kall, sedan se till Highlander är i parken, är att tändningsnyckeln i läge OFF och nyckeln tas ur tändningen för att förhindra varje möjlighet att motorn engagerande under Serpentine belt ersättning.
2.
Öppna huven och leta reda på Serpentine bältet diagram dekal på sidan av motorhuven, som finns för att säkerställa korrekt installation av den nya remmen. Studera den för ett ögonblick innan du tar bort den befintliga bältet som det är viktigt den nya remmen monteras exakt som bilden visar.
3.
Hitta spännaren, den viktigaste pully som styr Highlander's Serpentine belt, och montera en 1/2-tums hylsnyckel över själva spännaren på utsidan av trumman.
4.
Dra nyckeln åt vänster för att flytta remskivan framåt som lossar bältet, ta sedan bort bandet.
5.
Jämför den gamla slingrande bälte med det nya, rem för längd, bredd och antal spår på bandet undersida för att vara säker att ersätta bältet är rätt del för Highlander.
6.

Montera den nya remmen på varje skiva enligt Serpentine bältet diagrammet på Highlander tillverkaren klistermärke. Montera den nya remmen på spännaren sista, tillämpar igen tryck på trumman själv-spännaren med 1/2-inch skiftnyckel för att lossa hjulet.
7.
Släpp trycket på den egna spännare och låta spännaren lätt på plats och därmed skärpa de nya Serpentine belt med lämplig spänning.
8.
bort nyckeln och stäng huven.

tips och varningar


 • Om Serpentine bältet diagrammet på Sienna är trasiga eller svärtade, eller av någon anledning oläslig, dra en grov bild av exakt hur det befintliga bältet går igenom de olika motor tillbehör remskivor innan du tar bort den.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter oljefilter på en 1996 toyota corolla
  orsakerna till ett bilbatteri överladdning
  hur man byter en 2001 Honda Civic VTEC luftfilter
  hur man byter ett oljetråg i en F-350
  Hur identifiera bil problem för en bil som inte startar
  hur du tar bort oljetråg 4,3 chevy
  hur du tar bort en 1999 Ford F-150 dash
  Vilka är funktionerna av en oavbruten strömtillförsel?
  hur man byter olja i en 1997 Toyota 4runner
  hur man byter olja i en 2008 Mazda 3 halvkombi