Vilka är funktionerna av en oavbruten strömtillförsel?

Vilka är funktionerna av en oavbruten strömtillförsel?

Den primära uppgiften för en oavbruten strömtillförsel (vanligen kallad UPS) är att säkerställa att ström som en elektrisk apparat även i fall av strömavbrott. Det är i grunden en växelström som ger växelström den tidpunkt då nätspänningen sjunker under en angiven nivå. UPS använder batterier för sin makt. Det hjälper också att upprätthålla en konstant spänning till en elektrisk apparat. Så även om det är en oväntad nedgång i den ström som flyter till den elektriska enheten upprätthåller UPS rätt spänning. UPS visar spänningen i det elektriska enheten.

Överspänning

Ett strömfall sägs uppstå när en alarmerande högre spänning kommer in i systemet. UPS absorberar extra spänning av dessa ökningar. Ett strömfall kan resultera i data förluster, produktivitet, skada hårdvara och kan påverka installationen av programvara i en dator. Om det finns en strömstöt kan arbetsstation hårddiskar och servern skadas permanent. Det kan också påverka driften av moderkortet och nätaggregat. Om hårdvaran är skadad då programvaran skulle behöva installeras om. Detta skulle i sin tur resultera i förlängning av driftstopp. Dessutom skulle det finnas oklarheter när det gäller mjukvara konfigurationer och inställningar. UPS agerar proaktivt mot detta och hindrar enorma förluster för alla företag. Jämfört med kostnaden för driftstopp, är kostnaden för UPS mycket små.

Brownouts

En spänningsfall sägs uppstå när spänningen faller under en viss nivå på grund av en elektrisk apparat överbelastas. UPS kompenserar strömavbrott genom att säkerställa en konstant strömförsörjning fördelas i systemet. UPS övervakar kontinuerligt signaler strömförsörjningen och kan visa larmsignaler när vissa fel uppstår. Det ger också skydd mot kortslutning.

Elavbrott

En blackout sägs inträffa när elektriska enheten inte finns någon makt. UPS skyddar mot sådana situationer genom att ge makten tillbaka upp för en liten tid. Detta är speciellt användbart för datorer och luftkonditioneringar. Det skulle ge tillräckligt med tid för servern att spara data och stänga av systemet ordentligt. Användarna även skulle inte störas vid abrupt stänga av datorn. Under längre elavbrott, hjälper UPS att automatiskt stänga av systemet. Det startas också systemet efter det långa strömavbrott.


Relaterade artiklar


hur man byter ett däck på en Hyundai Elantra
Hur identifiera bil problem för en bil som inte startar
hur man använder en buffert för automatisk färg
hur man byter ett batteri i en 1960 Ford Thunderbird
hur man byter Serpentine belt på en Cheva banbrytande
hur man håller en körjournaler
hur man installerar en drivrem på en 1998 Windstar 3,8
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323
hur man rengör ett oljefilter
hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn