hur man byter den primära syre sensorn i en medborgerlig

hur man byter den primära syre sensorn i en medborgerlig

Den primära syre sensorn på Honda Civic ligger på toppen av grenröret, under värmeskölden. Detta O2 sensorn är ansvarig för mätning och procent syre i avgaserna och skickar informationen till datorn. Om O2 sensor misslyckas kommer motorn i din Civic köra grov, kan stall och ibland börja hårt på morgnarna. Om du misstänker att O2 sensorn är dålig, kolla datorn för en problemfri kod med en handhållen scanner kod. De flesta detaljhandeln Bildelsaffärer kommer leta efter dig, gratis.

Du behöver:
Hylsnyckelsats
. Ratchet.
O2 sensor uttag.
Momentnyckel.


1.
Öppna huven på din Honda och lokalisera de två bultarna på toppen av värmeskölden nära framsidan av motorn. Ta bort båda bultarna med en hylsa och spärrnyckel och ställ dem åt sidan.
2.
Lyft värmeskyddet bort grenröret och sätta skölden på ett säkert ställe. Leta reda på O2 sensorn i toppen av grenröret där löparna möts.
3.
Följ kablarna från toppen av O2 sensor tills du hittar kopplingen där pigtail från sensorerna möter bilens kabelstam. Släpp låsfliken på kontakten, och separera de två halvorna.
4.
Placera en O2 sensor kontakten på O2 sensor, och vrid det moturs med en spärr tills du kan ta bort den från grenröret. Kassera den gamla sensorn och installera en ny O2 sensor i dess ställe. Dra åt den nya O2 sensor till 33 ft-pounds av vridmoment med en momentnyckel och O2 sensor uttaget.
5.
Route de nya pigtail ner till kontakten på Civic's kabelstam . Skjut den nya kontakten i kabelnätet kontakten tills de låses tillsammans.
6.
Placera värmeskyddet över grenröret och installera två fästskruvar. Dra åt bultarna till 17 ft-pounds av vridmoment med en hylsa och momentnyckel.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampa strålkastare på en Chrysler Crossfire
hur du tar bort kåpan över motorn på en 2008 kobolt
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
hur man byter Serpentine belt på en Cheva banbrytande
hur man byter en ny skalbagge generator
hur man byter en kamrem på en 1997 Dodge Intrepid 3.5l
hur man installerar en syresensor på en 1990 Dodge
hur du tar bort parkeringsbromsen locket från en Kia Rio
hur du tar bort gula färg fläckar från en bil
hur man byter oljefilter på en 1996 toyota corolla