bilbatteri tips för ett långt liv

bilbatteri tips för ett långt liv

En vanlig bil batteriet tar cirka tre till fem år. Men enligt Auto-Fakta hemsida, kommer den genomsnittliga bilbatteri göra det till bara tre år varumärke. Förläng batteriets livslängd och minska risken för att sitta strandsatt på en parkeringsplats på grund av ett urladdat batteri, genom att följa några enkla tips underhåll.

Vatten Level

Standard 12-volts batterier hålla sex makt celler (varje cell producerar två volt till den ungefärliga 12-volt output). Varje cell innehåller en joniserad bad kallas en elektrolyt. För bilbatterier är badet en blandning av vatten och svavelsyra (vattnet späds syran). Elektrolyten genererar elektrisk ström i batteriet när du slår på tändningen. Kontrollera vattennivån i cellerna var två till fyra månader. Du vill nivån till knappt nå botten av refill hålet. Om det är lågt, använda destillerat vatten att fylla på batteriet. Edmunds Tech Center varnar använda kranvatten i processen, det fräter terminalerna.

Terminaler

Terminalerna är de positiva och negativa pluggar på toppen av bilbatteriet att ansluta till motsvarande kablar för att överföra energi från batteriet till bilen. Rengör dessa terminaler med en stålborste var tredje månad eller så. Denna process säkerställer det finns inget mellan anslutningarna (trådarna /sladdarna i bilen) och terminaler batteri för att dämpa energianslutning. Ta bort kontakterna genom att vrida dem fram och tillbaka samtidigt som du försiktigt lyfta uppåt. Edmunds Tech Center avråder från alltför rycka eller nyfikna. När du rengör terminaler sätta kontakterna igen genom att trycka var och en ordentligt ner på sin terminal. Edmunds rekommenderar beläggning terminalen-kontakten fogar med högtemperaturfett att minska korrosion och rost.

Utökad parkering

Koppla batteriet om du vet att du inte kommer att köra bilen i mer än två veckor. Detta förhindrar en gradvis förlust av avgift. Ta bort kontakt för den negativa terminalen (se "Terminaler" för instruktioner). Du kan inte ta ur kontakten från bilen, så lägg det där det inte kommer att beröra terminalen.

Driftstid

Generatorn laddar upp batteriet när bilen körs. Dock måste bilen vara på i minst 20 minuter för att helt ladda upp batteriet. Försök att begränsa hur många korta turer du tar. Enligt Auto-fakta ", många börjar cykler, i kombination med korta körtider kommer att lämna ditt batteri under laddat ideal specifikation. " Denna cykel kommer att leda till ett kort liv för ditt batteri.


Relaterade artiklar


hur man byter en Hemi oljefilter
hur man byter bakre bromsbelägg skiva
hur man byter oljetråget i en 1997 Honda Civic
hur bevisa att den bank du har Bilförsäkringar
hur rutten en serpentin bälte
Tips för fordringar Bilförsäkringar
det bästa sättet att hitta bilförsäkring
hur du ändrar dimljus på en 2003 acura
Definitionen av drivrem
hur ändrar transmissionsolja i Tiburon