vad är orsakerna till bromsen skrika?

vad är orsakerna till bromsen skrika?

Det kan vara skrämmande när du trycker ner på bromsarna på din bil och du hör ett högt skrika. Det gör du orolig att dina bromsar kommer att ge ut eller som du kommer att behöva spendera en massa pengar om fastställande din bil. Inte alla orsaker till broms skrikande är extremt farliga för din bil, men man ska alltid få problematiska aspekter av ditt fordon som kontrollerades ut för att spela det hela säkert.

Vibrerande Bromsar

Den främsta orsaken till bromsen skrika är högfrekventa vibrationer som uppstår när dina bromsbelägg kontakta din rotorer. Om det finns oegentligheter på ytan av rotorerna kommer bromsbeläggen studsar när de slår i rotorn, vilket börjar vibrationer. Denna vibration går upp bromsok och bromsok kolvar för att skapa en skrikande ljud. Ju större vibrationer desto starkare skrika kommer att bli. De flesta faktorer som orsakar broms skrikande orsakar detta vibrationer hända. Om dina bromsar är slitna, kanske du måste få dem ersättas, men om dina bromsar är nya, kan du bara måste ha dina bromsar åtdragna.

Dusty Trummor

Under loppet av några år, kan damm bygga upp och leda till skrikande bromsar. När skorna av bromsarna slits börjar damm att bestryka trummorna och orsaka vibrationer som leder till skrikande. När denna dammiga trumman kombineras med vissa väderförhållanden, t. ex. kyla och tidig morgon dagg, kan detta göra att bromsarna låter som om de är i dåligt skick. Det finns damm och föroreningar att ta bort produkter för bromsar för att hjälpa till med detta problem.

Broken Anti-Rattle klipp

Om bromsbelägg är ansluten till bromsok, det finns skyddande objekt kallas pad vistelser. Dessa pad vistelser är anslutna till anti-skallra klipp som bidrar till att förhindra vibrationer i bromsarna. När klipp slitas ut eller gå sönder, börjar vibrationer och tillämpningen av bromsarna kommer att orsaka ett gnisslande ljud. För att hantera detta problem måste du ha klippen ut.

Isolering Problem

När en bil är nyproducerade från fabrik, det finns kuddar kallas isolering shims ställs mot baksidan av plattan för att hålla den isolerad. Om det inte finns tillräckligt stoppning mellan plattan och bromsok, kommer det att finnas en skrika. Ibland är dessa shims kastas under en broms jobb eller att de slits ut. Om de bär ner eller tas bort, behöver du någon typ av isolering i deras ställe. Du kan få nya shims eller silikon isolering gel. Om du precis har fått bilen tillbaka från affären och ser en skrikande, det förmodligen har att göra med shims.

Rotor Surface

Efter en broms jobb, din broms rotorer måste återuppstått för att undvika skrikande av en vibrerande broms. Återkommande rotorn ytan till detta tillstånd kallas tillbaka den "sanna. "Om rotorn ytan inte är tillbaka till" true "kommer man att börja vibrera, orsaka ett klickande ljud, eller bryta mot skallran mössor. Detta är en annan potentiell orsak till gnisslande som kan uppstå efter du har fått bilen tillbaka från butiken.


Relaterade artiklar


hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
hur man kan anpassa ett tändstift gapet på en 2000 ford focus sig
hur man anmäler bedrägeri bilförsäkring
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
diy bromsbelägg
Tips för fordringar Bilförsäkringar
hur du ställer klockan på 2001 chevy kavaljer
hur du kontrollerar att Bilförsäkringar matchar värdet på en bil
hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323