hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323

hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323

BMW 323 gjordes under E36 och E46 generationer av 3-serien. Den 323 är en relativt sparsam men ändå kul att köra BMW. Byte av bromsbelägg är en del av de rutinmässiga underhållet av 323. Din bromsbelägg bör inspekteras regelbundet och bytas vid behov. Även här jobbet kan göras av en professionell BMW tekniker, kan det också göras av ägaren med några enkla verktyg och förnödenheter

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Platt skruvmejsel.
Nåltång.
Broms renare.
Nya bromsklossar.


1.
Lossa muttrarna på alla fyra hjulen. Höj fordonet och sänk ner den på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort hjulen. Du kan också arbeta på framsidan och sedan baksidan om du föredrar, eller om du bara har två pallbockar.
2.
Koppla BROMSBELÄGGNING sensorn framför passagerarsidan att går i bromsoket där bromsbeläggen ligger. Dra plastskydden bort av bolts. These bromsok av bultar sitter på toppen och botten av bromsok på den sida som vetter mot hjulhuset. Lossa de övre och nedre bromsok av bultar så långt de kan gå och skjut guiden bultar ut med en platt skruvmejsel.
3.
Peta bort anti-skallra klipp med en skruvmejsel. Klippet ligger på sidan av bromsok som vetter utåt. Skjut tjocklek bort av rotorn. Stöd bromsok med en bit tråd eller en låda medan du arbetar så att det inte finns någon tyngd på bromsen linjen.
4.
Ta av det inre och yttre bromsbelägg. Komprimera bromsok kolven med en C-clamp så att den nya, tjockare bromsbelägg kan glida över rotorn. Kolven är placerad på insidan av bromsok och är den del som pressar mot bromsen när du bromsar. Att komprimera kolven, placera en sida av C-klämman på kolven och den andra sidan på utsidan av oket. Dra åt Tvingfäste tills du ser kolven komprimera i bromsoket.
5.
Rengör bromsok och närliggande delar med broms renare och en ren och torr trasa. Montera inre bromsbelägg genom att trycka på klämman på bromsbelägg i bromsoket kolven. Skjut det yttre pad i öppningen i bromskloss transportören.
6.
Skjut bromsok över rotorn. Installera om bromsok fästskruvar och dra åt dem. Installera om anti-skallran klipp genom att dra i ändarna i hålen med en tång nål näsa. Sätt tillbaka täcker för bromsoket bultar. Installera om bromsvajern slitage. Upprepa för de övriga tre hörnen av fordonet.


Relaterade artiklar


diy bromsbelägg
hur bevisa att den bank du har Bilförsäkringar
hur man kan anpassa ett tändstift gapet på en 2000 ford focus sig
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
hur informationsarbetet Bilförsäkringar till långivaren
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323
hur du ställer klockan på 2001 chevy kavaljer
hur du ändrar dimljus på en 2003 acura
hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
det bästa sättet att hitta bilförsäkring