hur ändrar nyckelbrickan batteri för bil

hur ändrar nyckelbrickan batteri för bil

Många moderna bilar kommer med en fjärrkontroll låssystem som kommer som en nyckelbricka, eller avlägsna sändare, som du kan bifoga till din nyckelring. Nyckelbrickan har knappar som gör att du kan låsa eller låsa upp alla dina dörrar, öppna bagageluckan eller luckan dörr, eller aktivera en överfallslarm som låter fordonet horn på och av. Den nyckelbricka drivs av ett litet batteri som med tiden kommer försvagas, vilket kommer att förkorta den operativa avstånd som du har vant sig när du använder fjärrkontrollen. Byta batteriet i fjärrkontrollen sändaren kommer att återställa den till dess forna användbarhet.

Du behöver:
mynt eller en liten skruvmejsel
. Ersättningsbatteri.


1.
Ta bort fjärrsändare från nyckelringen till bättre tillgång batteriluckan.
2.
Avlägsna det bakre batteriluckan genom att sätta in kanten på ett mynt i öppningen vid slutet av nyckelbrickan. Vrid myntet något för att skilja batteriluckan från fjärrkontrollen sändaren. Lägg kåpan åt sidan. För vissa nyckelbrickor du behöver en liten skruvmejsel för att ta de två delarna av fob isär.
3.
Ta ut batteriet ur sändaren genom att bända upp den med kanten av en nagel . Använd inte metallverktyg för att bända upp batteriet ur eller du kan skada de elektroniska komponenterna i sändaren.
4.
Installera det nya batteriet, sätta det i batterifacket i samma orientering som det gamla batteriet. Kontrollera insidan av batteriluckan för specifika instruktioner om fjärrsändare.
5.
Placera batterilocket tillbaka på nyckelbrickan och tryck ihop de två halvorna tills de snäpper på plats. Dra åt skruven, om din fob har en.
6.
Kontrollera funktionen på sändaren på din van avstånd.

tips och varningar


 • nyckelbricka bör fungera som vanligt efter byte av batteri och ska inte behöva programmeras om.
 • Om insidan av batterifacket på fjärrkontrollen är insmorda med fett, Rengör inte eller torka av fettet. Det används för att hålla batteripolerna från korroderande.
 • ingen touch kretsen av fjärrkontrollen sändaren när batteriluckan är bort, eftersom statisk elektricitet kan skada den.
 • Kontrollera att de två halvorna av sändaren snäpps ihop ordentligt. Om inte, kan fukt tränga in sändaren och skada den.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter termostat för en 1990 Pontiac Lemans
  hur man ändrar torkarbladen på Ford lastbilar
  hur man återställer den bakre luften lätt väska sensor på 2007 corolla
  hur man återställer en förändring symaskinsolja på 2002 GMC Sierra
  hur man byter ett däck på en Fiat 124
  tips på avgas byte
  hur man byter batteri i en Keyless avlägsen
  hur man byter en tändkabeln i en 2003 S10
  hur du installerar en 1996 termostat mustang cobra
  hur man byter en strålkastare för en 2002 VW Beetle