hur man ändrar kylarslangar på en ’96 Impala SS

hur man ändrar kylarslangar på en ’96 Impala SS

I 1996 års Chevrolet Impala SS är en mycket populär muskel bil med mycket makt. Motorn kräver kylvätska precis som alla förbränningsmotorer motor. De kylarslangar är nödvändiga för att kylsystemet då de skickar och tar emot kylvätska till och från motorn. När slangarna är spruckna eller skadade det är dags att ersätta dem med nya slangar och klämmor. Byt alltid ut båda slangarna när du utför denna uppgift. Detta kommer att spara tid och försämringen senare

Du behöver:. .
Platt skruvmejsel
Tråget.
Två nya kylarslangar.
Fyra nya slangklämmor.
1 gallon färdigblandade kylvätska.

Top kylarslangen


1.
Öppna huven för att komma åt motorrummet. Skruva av kylarlocket för att lindra några påtryckningar på radiatorn.
2.
Leta toppen och botten kylarslangar. Placera en avtappningskärl under radiatorn att fånga kylvätskan.
3.
Lossa slangklämman på kylaren änden av den översta slangen med en platt skruvmejsel. Skjut slangklämman tillbaka till mitten av slangen. Skruva loss slangklämman på motorn änden av slangen. Skjut klämman till mitten av slangen bredvid de andra slangklämman.
4.
Dra ut slangen bort genom att dra bort från kylaren. Vrid slangen för att lossa om det är envis. Dra slangen från termostathuset på samma sätt. Se några läckor ut i tråget.
5.
Lägg i två nya slangklämmor på den nya slangen. Tryck ändarna av slangen på kylaren rörledningar och termostaten rörsystem. Placera en slangklämma över termostathuset inloppsröret. Dra åt slangklämman med platt skruvmejsel tills slangen inte kan flyttas. Dra åt andra slangklämman på värmerören och dra åt.

Bottom kylarslangen


1.
Skruva loss slangklämmorna i båda ändarna av botten kylarslangen med en platt skruvmejsel. Slangen kopplas på kylaren och köra på vattenpumpen. Dra slangen från kylaren röret genom att vrida och dra av med händerna. Dra slangen från vattenpump utloppsröret. Se till att dräneringstråget fångster kylvätskan läcker ut.
2.
Placera två slangklämmor på slangen och skjut den nya slangen på rör till kylaren och vattenpumpen. Dra åt slangklämmorna över där slangen överlägg röret i båda ändarna.
3.
Titta inuti radiatorn att inspektera kylvätskenivån. Häll i kylvätska tills nivån är synlig i halsen på radiatorn.
4.
Starta bilen upp för att värma upp motorn. Låt bilen för att köra tillräckligt länge för termostaten att öppna. Den övre kylarslangen blir varm när den öppnas. Häll på kylvätska tills den är full. Vrid på locket tillbaka till kylaren när nivån är toppad.
5.
Kontrollera efter läckor när bilen är igång. Titta på kylarslangar att se till att det inte finns någon kylvätska drypande av slangarna.

Tips och varningar


 • Köp färdigblandad kylvätska för att fylla upp radiatorn.
 • Använd alltid försiktig när du arbetar runt om i kylsystemet. Låt motorn svalna innan du utför service.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja överföringen
  hur man byter tändstift på en 2004 Jeep Wrangler 2,4
  hur man byter en strålkastare på en 04 banbrytande
  hur man byter bromsbelägg på en 2001 ford mustang
  Hur får man en ny bil nyckel för en Jeep Cherokee
  hur du tar bort oxidation från en bil huva
  hur man öppnar en avtappningsplugg för en bil oljebyte
  hur man återställer en radio som som visar låsta på en 2004 chevy
  hur man återställer datorn i en 1999 Pontiac Grand Am
  hur man byter luftfilter på en 1994 toyota pickup