ford focus: hur man byter automatlåda filter

ford focus: hur man byter automatlåda filter

Den automatiska växellådan filtret i Ford Focus är ansvarig för att ta bort slam och skräp från transmissionen. Med tiden, mättade fettsyror filtret sig med dessa främmande material och du måste antingen tillbaka spola eller ersätta den. Även med backspolning, måste du byta filtret efter varje tredje färg. Ford Motor Company rekommenderar service av automatlåda i Fokus var 30. 000 miles. Vem som helst med grundläggande bil-reparation kompetens och en timme på sina händer kan utföra denna uppgift.

Du behöver:
2 ramper
. Hjulklossindikator.
Dropplådan.
Hylsnyckelsats.
Packning skrapa.
Nytt filter.
Spray lim.
Transmission-pan packning.
Tratt.
6 kvarts Mercon V transmissionsolja.


1.
Kör Focus framhjulen på ramper. Sätt sändningen "Park", dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Placera hjulklossindikator bakom bakhjulet.
2.
Klättra under främre änden med dropplådan och Hylsnyckelsats. Skjut dropplådan under den nedre kanten av överförings pannan och lossa pannan bultar med Hylsnyckelsats. Låt transmissionsolja rinna ned i pannan.
3.
Ta bort pannan bultar med Hylsnyckelsats och lägg dem åt sidan inom räckhåll. Ställ pannan åt sidan också.
4.
Skrot eventuella kvarvarande pan packningsmaterialet bort från botten av transmissionen med packningen skrapan. Skrapa pannan sig på ett liknande sätt.
5.
Ta tag i filtret och dra ner det, ur sändningen. Ställ den i dropplådan. Tryck det nya filtret på plats i samma riktning som det gamla.
6.
Klättra ut med överföringen pannan och spraya ett tunt lager spray lim på tätningsytan. Låt det härda per anvisningar om lim behållare och sedan använda pannan packningen i grytan och se till att rada upp alla bulthålen ordentligt.
7.
Skjut tillbaka under Focus och position överföring pannan mot botten av överföringen, se till att inte burken pannan packningen lös. Trä pannan bultarna för hand och dra ner dem i en korsning mönster med hjälp av Hylsnyckelsats.
8.
Öppna huven och dra överföring oljestickan ut. Sätt tratten i oljesticksröret och häll i transmissionsolja, en liter i taget. Se instruktionsboken eller tjänst Handbok för just din Focus årsmodellen för vätska kapacitet. I genomsnitt kan du räkna med att hälla i 5-6 liter.
9.
Bort tratten och installera mätstickan. Starta motorn och med foten stadigt trycka in bromspedalen, flytta överföring från "Park" genom varje växel sakta och sen tillbaka till "Park" Vill flytta inte från en växel till nästa tills du känner överföringen svara på innan växling . Lägg tillbaka i "Park" när du är klar.
10.
Dra överföring oljestickan med motorn fortfarande igång, och kontrollera transmissionsolja nivå. Topp av efter behov.


Relaterade artiklar


hur du ändrar syresensor på en 2000 taurus
hur man rengör MAF sensorn i en Tahoe
hur man byter en packning oljetråget på en ’57 chevy 283
hur du ändrar strålkastarna på en Ford Focus
hur man återställer en olja ljus under 2004 BMW 530i
hur du tar bort en katalysator som orsakar problem på en bil
hur man installerar tändstift i en Mercedes Benz
hur du justerar automatiskt trumbromsar
Hur man testar en bil batteri med en digital multitester
hur du lägger transmissionsolja till en 2004 kvicksilver sobel