hur man fixar sprickbildning måla på bilar

hur man fixar sprickbildning måla på bilar

Sprickbildning i en bil lack kan förekomma i klarlack över färgen eller i färgen på lacken. Sprickor form av många skäl. Det kan finnas en strukturell fråga i plåt under färgen som resulterar i sprickor. Brister vid målningsarbeten kan också orsaka sprickor i färgen efter en tid, t. ex. när färgen felaktigt blandas eller tillämpas på ett mycket tjockt lager. För att fixa sprickor på en bil, behöver du förnödenheter som kan köpas från butiker auto utbudet. Om sprickbildning är omfattande eller svår, bör du kontakta en professionell

Du behöver:.
Avfetta renare
. Svampar eller trasor.
Sandpapper.
Vatten.
Primer, om det behövs.
Paintbrush, om det behövs.
Bättringsfärg i samma färg som lack.
Bilvax.


1.
Rengör knäckt ytan med en avfettar renare och en svamp eller trasa. Avfetta renare kommer att ta bort uppbyggnad från färgen.
2.
Slipa ytan med hjälp av en grov kornstorlek sandpapper, t. ex. en 60 grus. Använd vatten för att spola sandpapper och yta för att hålla den slipade färgen jämn. Sand tillräckligt med yta så att den spruckna område utan att nå plåten under lack.
3.
Torka av slipade området med avfetta renare för att ta bort rester.

4.
Prime området med bil primer, om primern har slipat bort. Om sprickbildning inträffade i klarlack och du inte behöver sand ner till grundfärgen behöver du inte prime igen. Applicera primern med en pensel om det behövs eller spraya på om det är en spray primer.
5.
Låt primern torka och härda enligt tillverkarens anvisningar.
6.
Måla området med bättringsfärg. Tryck upp färg kan köpas från bilindustrins leverantörer butiker. Låt färgen torka enligt tillverkarens anvisningar. Lägg på färgen med en pensel vid behov, eller spraya på om det är en sprayfärg.
7.
Vaxa nymålade området med hjälp av ett bilvax och svamp eller trasa. Vaxning området kommer att återställa glans och skyddar ytan från framtida skador.

tips och varningar


 • Om sprickbildning färgen har spridit sig till ett stort område, eller om sprickor är tillräckligt djupa för att visa plåt, kontakta en fackman. Sprickor i färgen kan bero på brister i plåt nedan, som skulle kräva professionella reparationer.
 • Arbeta i ett väl ventilerat, varmt och torrt för att minska inandning av ångor och partiklar under slipning och målning processen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett ljus på en Jeep Liberty
  hur man byter torkarbladen på en 1995 Ford F-150
  hur man byter avlägsna batteriluckan på 2002 accord
  hur du kan tjäna upprepa verksamhet som bilförsäljare
  hur du tar bort rostfläckar från Auto Paint
  Hur får jag ut luften ur en hydraulisk koppling linje?
  hur man tar betalt en cykel batteri
  hur man byter batteri kabeln på en 2000 Mitsubishi Eclipse
  luktborttagning för en bensin spill i en bil
  hur man byter strålkastarnas lampor för en F150