hur man byter en packning oljetråget på en 1996 gmc jimmy

hur man byter en packning oljetråget på en 1996 gmc jimmy

Om oljetråget läcker runt dess sidor på din 1996 GMC Jimmy, så har du en reparation i din framtid, men det är inte svårt. Medan du reparera packning, kan man lika gärna byta olja eftersom du kommer att behöva tömma oljan från oljetråget. Att göra arbetet själv kommer inte bara spara några surt förvärvade pengar, utan också hjälpa dig att bli mer effektiva på att göra din egen bil reparationer

Du behöver:.
Hylsnyckel med adaptrar
. Olja dropplådan.
Wrench set.
Ny motorolja.
Bil ramper.
Ny motorolja filter.
Filter nyckel.
Oljetråget packning.
Silikon.
Platt skruvmejsel.
Luddfri trasa.


1.
Rengör din motor genom att tvätta bort det. Se när oljan börjar läcka. Om det droppar från ovan oljetråget och sedan samlas på botten av oljetråget, då din läcka kommer från någon annanstans. Om det pyser ut ur oljetråget packningen, då vet du säkert att det är oljetråget packning som behöver bytas.
2.
Höj din GMC Jimmy genom att köra upp ett par av bil ramper. Kontrollera att framdäcken på båda sidor är jämnt på ramper och inte hänger över. Tryck ner Jimmy att se till att det inte är risk för halka av ramperna medan du under den. Även inspektera ramper för att se till att de placeras jämnt på marken.
3.
Tappa ur oljan från oljetråget genom att skruva ur avloppet bulten. Se till att du placerar en olja dropplådan under oljetråget.
4.
Bort de fyra bultarna som håller botten av oljetråget på plats med en hylsnyckel. Ta den nedre delen av oljetråget. Om det finns någon slam, försiktigt skrapa den i dropplådan. Se till att du placerar dropplådan under den övre halvan av oljetråget, som fortfarande kan ha lite olja droppar.
5.
Använd en platt skruvmejsel för att ta bort packningen från botten av oljetråget. Om det är korroderade och sprött, kanske du måste arbeta på det ett tag, men är det viktigt att få alla de gamla packningen bitar av innan du installerar den nya packningen
6
<. . br> Push den nya packningen på plats och klä den med silikon.
7.
Bolt den nedre halvan av oljetråget på plats och dra åt. Om någon silikon squishes ut från tätningen, torka bort den med en luddfri trasa.
8.
Tillbaka avtappningspluggen på den nedre halvan av oljetråget. Använd en oljefilteravdragare att ta bort, tömma och byt oljefilter. Var noga med att sätta lite olja, som smörjmedel, på nya oljefiltret där den ansluter med motorn. Tillsätt fyra kannor av motorolja till oljebehållaren på toppen av motorn.
9.
Börja GMC Jimmy och rulla ner från ramperna långsamt. Låt den gå ett par minuter sedan stänga av den. Kontrollera Jimmy för någon annan läcker olja som du kan ha missat. Chansen är stor att om du har en läcka från din oljetråget packning, då du kan ha en läcka från andra platser också.


Relaterade artiklar


vad är en legering blandning?
hur man byter en serpentin bälte i en 1998 Pontiac Firebird
hur du installerar en strålkastare glödlampa på en 2005 chevy aveo
stål vs aluminium svänghjul
hur man byter luftfiltret i en 2003 Chevy Impala
hur man rengör klädsel trasa auto
hur man får ur en dålig Auto Lease
hur man programmerar en srx fjärrstyrning
hur du tar bort ett batteri från en 2000 Chrysler 300M
Hur man testar för EGR