hur man byter en 2001 Oldsmobile Alero s drivrem

hur man byter en 2001 Oldsmobile Alero s drivrem

I 2001 års Oldsmobile Alero har flera tillbehör system, såsom vevaxel, vattenpump och servostyrning som hjälper motorn drivs effektivt. Tillbehöret system drivs av en enda enhet bälte, ofta kallad en serpentin bälte. Ägare bör undersöka drivremmen efter cirka 60. 000 miles av användning och kontrollera om raster. Byt ut remmen om den är sliten

Du behöver:.
3/8-tums breaker bar
Byte drivrem.


1.
Bifoga en 3/8-tums brytare bar till bulten på sträckaren arm och vrid brytaren åt vänster för att frigöra spänningar på Serpentine bältet. Sträckaren arm är ansluten till spännaren, som ligger nära baksidan av passagerarsidan av motorrummet. Remskivan ligger under servostyrning trumman och till vänster om vattnet-remskiva.
2.
Skjut drivremmen på baksidan av den spännaren medan du håller brytaren baren och sedan försiktigt rotera breaker baren till höger för att placera trissan i sitt ursprungliga läge. Släpp inte brytaren baren samtidigt minska spänningen i bältet. Våren kommer knäppa trumman på plats, orsakar skador på trissa system.
3.
Ta bort drivremmen från de återstående sex remskivor och kassera den.
4.
Studera bältet diagrammet finns under huven på Oldsmobile Alero. Bältet Diagrammet visar korrekt sträckning av serpentin bältet. Motorn kommer inte att köras rätt om att bältet inte är ordentligt placerad på remskivorna. En länk till bältet diagrammet finns i avsnittet Resurser Om diagrammet saknas under huven.
5.
Slå in nya drivrem runt alla remskivor utom sträckaren enligt bältet diagrammet.
6.
Flytta spännaren arm till vänster med brytaren bar, slip drivremmen över spännaren och rotera spännaren armen bakåt till höger. Bältet stramar över alla remskivor när sträckaren är tillbaka till sitt ursprungliga läge.
7.
Kontrollera placeringen av bältet på alla remskivor. Bältet ska sitta i spåret som finns i mitten av alla remskivor.


Relaterade artiklar


instruktioner för att byta olja i en Jeep Liberty
hur man byter frisk luft filtret i en Volvo C-70
hur du installerar en drivrutin bältet för en 1997 Ford Taurus
Tips för en lugn stor pistol avgaserna
2002 Jeep Grand Cherokee mekaniska problem
vad är en legering blandning?
hur man byter tändstift på en 2000 Ford Expedition 4,6
hushållet använder för använd motorolja
hur man byter kupéfilter på en Mazda RX-8
hur ändrar tändkablarna på en Toyota Camry