är det ok att blanda syntetiska och vanliga motorolja?

är det ok att blanda syntetiska och vanliga motorolja?

Det fanns en tid då blandar syntetisk olja med regelbundna (konventionella) motorolja kan skada en motor. På grund av förändringar i den syntetiska oljan innehåll, det är OK att blanda de två. Faktum är att många motoroljor är en blandning av syntetiska och konventionella oljor

Helt kompatibel

Vid ett tillfälle , syntet inte var kompatibla med konventionell olja eller var för smart och skulle förstöra tätningar. Nu formeln för syntetisk motorolja har ändrats och är kompatibel med vanlig motorolja.

De är inte så annorlunda

Tidig syntet läckte, enligt Popular Mechanics Magazine. Detta beror delvis på att de var alltför olika från oljor de ersätter. Nyare syntetiska oljor innehåller några regelbundna olja och inte avviker alltför mycket från olja som ersätts.

Fördelar kan lossed

Även om de två oljor kan blandas, fördelar kommer att förloras om man blandar bra syntetmaterial med konventionell olja.

Befintliga problem kommer inte att vara fast

syntetisk olja fungerar bra i ljud motorer men kan inte korrigera befintliga problem.

förr desto bättre

Om att byta till syntetisk olja, Amsoil specialisterna säger att det är bäst att använda det första gången oljan byts. Fördelarna med förändringen brukar inte visa förrän den andra förändringen.

Rengör slam

Om att byta till syntetisk, Amsoil specialister säga att använda en motor flush produkt. Detta rensar ut slam kvar av konventionell olja. Engine Bibeln säger att detta steg är onödigt, så du kanske vill prata med en mekaniker.


Relaterade artiklar


motorolja guide för bilar
Hur vet jag om kulleder är slitna?
hur du hittar säkringen värmefläkten på en 2000 ford kontur
hur man återställer krockkudden ljusmodul
hur man returnera ett bilbatteri i en butik
hur man byter bränsle filter på en ’98 Dodge Durango
hur man byter en Honda Civic bakljus
hur du ändrar strålkastare på en 2000 S10 blazer
hur man hittar den dag på sidan av nya däck
hur man installerar bak bromsbelägg på en Honda