motor kemisk rengöring

motor kemisk rengöring

Motor rengöring är mycket viktigt, särskilt för äldre motorer som har sett utökad användning. Gamla olja i motorer kan bygga upp föroreningar och eftersom dessa föroreningar cykel genom motorn, kan det skapa slam och avlagringar bygga upp problem. Motorer kan även utveckla kol avlagringar i förbränningsrum där små partiklar antänds tillsammans med bränslet och lämna uppbyggnad. Du kan använda kemikalier för att rengöra dessa fyndigheter

Motor Flushing och rengöring

Engine Flush är en process för att injicera högt tryck kemikalier, oftast med någon typ av lösningsmedel, i insprutningssystemet. Detta syftar till att undanröja byggs upp inne i motorn utan att behöva ta isär motorn. Om du har en relativt ny motor som har behandlats väl och underhållas, använd en spolning för att avlägsna mindre bygga upp. Om du har en gammal motor som hade slam och avlagringar problem, använd inte en kemisk spolning. I dessa fall ett kemiskt rodnad kan faktiskt skada motorn, bryta isär inlåning och fastnar dem i ventilerna bränsleinsprutning för att orsaka ytterligare skada.

Om du bestämmer dig för att spola din motor, ta den till en auto Body Shop för att få arbetet utfört. Du kan inte spola din motor själv utan rätt erfarenhet och verktyg. En bra mekaniker kommer att mäta trycket av din nuvarande insprutningssystem och spola motorn på ett visst tryck med hjälp av en hög kvalitet kompressor. Om motorn är i knipa och behöver du rengöra den mer noggrant och sedan ta lite tid och ta isär den eller be butiken att riva och rengöra motorn för dig.

Om du valt att försök reningsprocessen själv avsätta en stor del av tid och välja dina ingredienser noga. Använd bomull trasor eller ark för att hantera fett eller bygga upp som skymmer delar av motorn. Det finns många olika typer av rengöringsmedel tillgängliga på lokal auto butiker, men välj noga. En starka kemiska rengöringsmedel kan bränna genom billack samt fett och kol. För mindre fett och problem slam, använda en sprutflaska av sprit eller citrus-avfettningsmedel istället. Samla olika borstar och skrapor du har för lossnar insättningar och ta bort uppbyggnaden plats av plats När du går igenom motorn. Ge kemikalier tid att sjunka in och arbeta innan du börjar skrubba.

Oljetillsatsprodukter

En av de bästa sätten du kan rengöra din motor är med kemikalier som redan finns i din olja. Om du har en motor som upplever slam och avlagringar problem, byta till en hög körsträcka olja som innehåller extra protectants och tätningsmedel. Sämre oljor kommer att skapa ännu större problem längre ner på gatan. Om du är osäker, titta i din manual för att se vilken typ av olja som tillverkaren rekommenderar.


Relaterade artiklar


hur man byter en 1992 chevy blazer’s Serpentine belt
hur man byter en glödlampa strålkastare på en 2001 Pontiac Grand Am
tips på avgas byte
hur man byter tändstift på en 1998 Dodge Caravan
hur du ändrar luftfiltret på en 2007 Buick LaCrosse
hur man byter en torkarmotor i en dodge ram
hur man byter kylvätskan i en 97 galant
hur man byter en torkarblad på en 1999 GMC Sierra
hur du tar bort en stuga luftfilter
hur man byter en bil strålkastare på en Cheva Prizm