hur man kan kontrollera kulleder för slitage

hur man kan kontrollera kulleder för slitage

Kulleder är en del av den främre hjulupphängningen och komponenter styrning av ett fordon. De ligger nära däcket och ser ut som en boll i en sockel. Beroende på vilken typ av fjädring, kan det finnas övre och nedre kulleder eller bara en kulled som krävs för upphängning. Kulleder får eller inte får ha en förslitningsindikator bildades den delen. Innan du kontrollera kulleder för slitage, parkera fordonet på en plan yta och engagera nödbromsen

Du behöver:.
Jack
Pallbock.


1.
Inspektera botten av kulleden där nippeln sticker ut från botten mitten av kulleden medan den är i uttaget när uppskovet bärande, innan stöttning.
2.
Gnid in en skruvmejsel över slitage indikatorn, som är en rund del som ser ut som en bricka, som finns på vissa typer av kulleder. Om slitageindikator är i nivå eller något upp från huset som är kulleden inte komprimerade. Om slitageindikator är infälld måste kulled bytas ut.
3.
Jack bilen upp genom att placera uttaget på ramen så att uppskov inte stöder vikten på fordonet. Placera en pallbock under ramen nära uttaget. Släpp jack så att domkraften stödjer fordonets vikt.
4.
Tag i däcket på toppen och botten. Försök att flytta upp på däcket in mot fordonet och ut från fordonet. Om det är rörelse, bollen lederna behöver troligen bytas ut, men det är en viss rörlighet förväntas i vissa bilar. Konsultera fordonets specifikationer när det är uppenbart rörelse av däcket.

Tips och varningar


 • Genom att trycka på bromsen kommer att eliminera rörelse i hjullagret att isolera rörelser i kulled.
 • ersätta motsvarande kulleden på motsatt sida av bilen för att upprätthålla balansen av fjädring.
 • Lita aldrig på en domkraft för att stödja vikten av ett fordon. Placera en pallbock i position och släpp domkraften att vara säker på domkraften stödjer fordonets vikt innan du flyttar under ett fordon för inspektion och service.


 • Relaterade artiklar


  hur man avfetta & rengöra motorn i en Honda Accord
  hur man byter vw sidomarkeringslyktor
  hur man byter batteri i en BMW 325XI
  hur man justerar projektorn strålkastarna på en Pontiac
  hur man byter hytt luftfiltret på en 2006 Cadillac SRX
  hur du ändrar strålkastare på en 2000 S10 blazer
  hur man roterar däck på 4x4
  hur man limma en spegel på vindrutan
  hur man återställer ljuset kontrollera motorn på en 2004 chevy banbrytande
  hur man byter en PCV ventil på en Jeep Liberty