hur man byter transmissionsolja i en Honda Odyssey

hur man byter transmissionsolja i en Honda Odyssey

Honda Odyssey är utrustad med en automatisk växellåda. Automatisk växellåda vätska håller de inre delarna svalna och smörjas för att minska värmen från friktionen. När automatisk transmissionsolja går sönder, kan det inte skydda de inre delarna som det ska och behöver bytas ut. Honda rekommenderar byte av transmissionsolja mellan 50. 000 och 75. 000 miles

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Fluid dropplådan.
3/8-tums spärrnyckel.
Små plast tratt.
Nya transmissionsolja (ATF-Z1).


1.
Park Honda Odyssey på en plan yta. Öppna huven och ta bort överföringen oljestickan från passagerarsidan baksidan av motorn.
2.
Jack framsidan av Honda Odyssey upp och placera pallbockar bakom varje framdäcket på ramen järnväg. Sänk Odyssey på domkraften.
3.
Glider under förarsidan av Honda Odyssey och leta reda på avtappningspluggen på undersidan av överföringen pannan. Avtappningspluggen är en rund plugg med en infälld 3 /8 tum fyrkantiga hålet i mitten. Skjut vätska dropplådan under sändningen pannan.
4.
Lossa överföring avtappningspluggen med 3/8-tums spärrnyckel. Skjut den fyrkantiga delen av 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet och vrid den moturs. Vänta tills alla transmissionsolja rinna från transmissionen.
5.
Torka av oljepluggen bort med en ren trasa och skruva fast oljepluggen tillbaka in i sändningen pannan. Dra åt avtappningspluggen med 3/8-tums spärrnyckel. Skjut dropplådan ut från under Odysséen.
6.
Skjut en liten plast tratt i växellådan oljesticksröret. Häll tre kannor av ATF-Z1 i växellådan. Ta bort tratten och sätt in stickan i röret.
7.
Vevaxeln och kontrollera transmissionsolja nivå på stickan när motorn är igång. Vätskenivån ska ligga på "Full" på mätstickan. Stäng huven.

Tips och varningar


 • Använd skyddsglasögon vid byte av transmissionsolja.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar glödstift i en Ford F-250
  Hur fungerar el arbetar i ett bilbatteri?
  hur du ansluter en mp3-spelare till en bilstereo däck
  hur man byter bränslefiltret på en Volvo 740
  Hur man testar ventiler bronco EGR
  hur du tar bort katten repor på en bil
  hur man byter tändstift på en 2000 Kia Sephia
  hur man byter en serpentin bälte i en 1998 ford kontur
  vad är skillnaden mellan gas och diesel motor olja?
  hur du ändrar strålkastarna på en 2004 Jeep Grand Cherokee