hur man byter tändstift på en 2004 Pacifica

hur man byter tändstift på en 2004 Pacifica

Byt tändstift i 2004 Chrysler Pacifica varje 60. 000 miles för att hålla motorn på topp prestanda. Du bör byta kablarna samtidigt som pluggar, men det krävs inte om ledningarna har nyligen ersatts. I det förflutna, tändstift krävs gapping innan du kan installera dem, att se till att de skulle eld på rätt sätt. De flesta pluggar säljs nu inför gapped om du begär det exakta pluggar för din bil från en automatisk delar återförsäljare

Du behöver:.
Tändstiftshylsor.
Ratchet.
Antikärvmedel.
Dielektriskt fett.


1.
Lyft huven på din Pacifica och vila den på den stång. Leta reda på tändkablarna på motorblocket, ansluten till varje tändstift.
2.
Välj en kontakt att börja med att undvika att förvirra den tändföljd. Ta tag i gummidamasken över tändstiftet och vrid den en aning medan du drar upp för att ta bort den från kontakten.
3.
Ta bort tändstiftet från blocket med tändstiftshylsor och spärrfunktion . Kassera det gamla tändstiftet.
4.
Coat trådarna i nya tändstift med antikärvmedel Var noga med att begränsa det till trådar. (Många tändstift säljs nu förbehandlade med antikärvmedel. Vid din förbehandlas, hoppa över detta steg. )
5.
Sätt den nya plug hand för att få Det började, vilket förhindrar korsgäng kontakten. Dra i kontakten med tändstiftet uttaget och Ratchet.
6.
Placera en liten mängd dielektriskt fett inne i bagageutrymmet på tråd och trycker på boot ner på toppen av tändstiftet . Twist det något om så behövs tills det klickar på plats.
7.
Upprepa processen på varje återstående kontakten tills du har bytt varje tändstift. Stäng huven och provkör motorn att vara säker på att det går på tomgång ordentligt.


Relaterade artiklar


hur man gör kroppen arbeta på rost
hur kontrollerna av radiatorn nivå på en 1999 Toyota Sienna
hur man byter tändstift på en 2004 Chevrolet Malibu
hur man byter bakre bromsarna på 2001 maxima
Fördelarna med centra biltjänsten öppna på natten
oe luftintag komponenter
lägga transmissionsolja i en 2006 4-runner
hur man byter avlägsna batteriluckan på 2002 accord
Hur ersätta 2002 ford explorer tändstift
hur är syntetisk olja tillverkas?