hur man byter olja i en 2007 Toyota Camry

hur man byter olja i en 2007 Toyota Camry

Senaste gaspedal frågor åt sidan, har Toyotas varit historiskt sett mycket pålitliga bilar. Men även tillförlitliga bilar behöver regelbundet underhåll. Hålla din olja ordentligt förändrats är avgörande för att förlänga livslängden på din bil

Du behöver:.
Wheel ramp
. Jack och pallbockar.
Handskar.
Oljetråget.
Disptick.
Arbetsbelysning.
Oljefilternyckel.
Rengöring trasa.
Oljefilter packningar.
Momentnyckel.

Förbered din bil och byta olja filter


1.
Höj din bil. Det kommer att bli mycket lättare att arbeta under din bil om den inte platt på marken. Du kan helt enkelt köra din bil upp ett kort hjul ramp och bröstlapp alla fyra däcken så att bilen inte rullar bakåt. Eller så kan du jack bilen upp och sedan fäst det med domkraften.
2.
Öppna motorhuven och lossa oljelocket. Detta kommer att släppa vakuum i systemet och låt oljan rinna med lätthet. Den svarta oljelocket är i skurk som gjorts av grå, täckt motorblocket.
3.
Ta bort oljefiltret. Du hittar den runda oljefilterhuset under bilen. Använd oljefilteravdragare att lossa bostäder och fri filtret.
4.
Fånga tömma oljan. När du tar bort oljefiltret boende kommer lite olja omedelbart att börja flyta ut från bilen. Placera en pan att burken eller fatet att fånga oljan under filtret.
5.
Ta bort packningar och filtret och rengör filterhuset. Ta försiktigt bort de två packningar som finns på oljefiltret. Den större packning är under gängningen på filtret. De mindre packning på den inre cylindern i botten av filtret. Ta bort den smutsiga oljefiltret från filterhuset. Använd en ren trasa för att torka av filtret och ta bort oljan.
6.
Återapplicera nya packningar. Det kan vara nödvändigt att slick över nya packningar innan du sätter dem på plats.
7.
Placera en ny olja filter i filterhuset.
8.

Sätt filterhuset med sin nya filtret tillbaka på sin plats under bilen. På botten av filterhuset, hittar du instruktioner för hur tätt huset måste säkras. Skruva filterhuset tillbaka på plats så hårt som möjligt och använda en momentnyckel för att säkerställa att filterhuset är säkrat per dess specifikationer.

Byt olja


1.
Skruva av oljelocket. Oljetråget ligger precis bredvid filtret. Använd en skiftnyckel och skruva bort skruven på oljetråget. Olja kommer omedelbart att rinna ut, så har en stekpanna eller hink redo att fånga den. När oljan slutat rinna, byt bulten och se till att dra åt den.
2.
Fyll oljetanken. Placera en tratt i oljetanken och fyll den med 6 liter av 5W30 olja. Sätt tillbaka locket på oljetanken när du är klar fyllningen.
3.
Sänk din bil. Om du har använt en domkraft för att höja din bil, ta bort stöden till domkraften, sedan sänka din bil till marken. Om du har använt ett hjul ramp, ta bort däcket stag och sakta tillbaka din bil nedför rampen.
4.
Låt bilen tomgång och kontrollera för läckor. Slå bilen på och låt den gå i några minuter. Det pressar oljan genom systemet och gör att du kan leta efter läckor. Titta under huven och under bilen för att se om olja sipprar eller strömmande ut.

Tips och varningar


 • mycket försiktig vid arbete med tunga maskiner som bilar . Kontrollera att ditt område är väl upplysta och att du kan se klart. Om du jack upp din bil till arbetet under den, vara säker på att mekanismen är säkra och att din bil kommer inte att falla på dig. Sätt inte dina händer i och runt motorn när bilen är igång.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslepump på en 1994 corvette
  hur man byter bakre bromsbelägg på en Ford F-150 truck
  hur ändrar motorns kylvätska i en 1990 Nissan 300ZX
  hur du installerar en vinyl dekal på en bil fönster
  hur man byter en serpentin bälte på en 1999 Lexus
  hur man installerar en övre bärarmarna på en Jeep Cherokee
  hur man byter en cylinder tändningslåset till 1998 neon
  hur man byter olja på en 2007 Mazda 3
  hur du ändrar strålkastarna på en Jetta
  hur man byter strålkastarnas lampor för en F150